Pentru cojile de tarte vom amesteca galbenusurile cu zaharul,adaugam untul si faina, amestecam pana se omogenizeaza dupa care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora.Ungem formele cu ulei sau unt.Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri cat formele de tarta,asezam aluatul in forme apasand usor pe margine,le dam la cuptor cca 25-30 min, pana se rumenesc, dupa care le lasam sa se raceasca foarte bine,
Crema
Intr-o cratita punem laptele la fiert. Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, pana s-a topit zaharul. Adaugam amidonul si amestecam. Cand laptele da sa fiarba adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam continuu pana se ingroasa.
Oprim focul, luam oala de pe foc, adaugam coaja de lamaie si zaharul vanilat, lasam sa se raceasca dupa care umplem tartele cu crema si ornam cu fructe.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii