autor:

anamaria

» » Aluaturi si Foietaje

Mini Tarte cu spanac

Autor: anamaria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: anamaria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2012

Ingrediente
Pentru 5 tarte avem nevoie de :, 180 g faina alba, 90 g unt (eu am pus 50 g unt si 40 g untura ca asa am avut in casa), 2 linguri apa rece, un praf de sare, , , 150 g spanac ( eu am avut pus la congelator), 50 g cascaval, 1 ou, 3-4 catei de usturoi, sare,piper sau vegeta, , + 1ou pt uns

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol,adaugam untul si cu varful degetelor amestecam rapid pana devine un aluat nisipos.
In acest moment adaugam 2 linguri apa rece si framantam pana obtinem un aluat "prins".
Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute,timp in care pregatim umplutura.
Intr-un bol,amestecam spanacul cu oul,cascavalul ras,usturoiul pisat,sare si piper dupa gust (sau vegeta).
Dupa cele 30 de minute,scoatem aluatul din frigider,intindem o foaie de cca 3 mm grosime.
Decupam 10 cercuri (cat formele de tarta).
Ungem formele de tarta cu putin ulei,punem in fiecare forma cate un cerc pe care il apasm usor,pentru a se mula pe forme.
In fiecare forma punem cateva boabe de fasole si dam tartele la cuptor pentru 15 minute.
Dupa 15 minute,scoatem tartele le umplem cu umplutura de spanac si asezam capacele,apasand usor pe margini.
Le ungem cu ou si le dam la cuptor pentru cca 30 de minute,pana se rumenesc frumos.
Pofta Buna !
Cernem faina intr-un bol,adaugam untul si cu varful degetelor amestecam rapid pana devine un aluat nisipos.
In acest moment adaugam 2 linguri a
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Tarte cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Clãtite de afine cu mousse de cãpsuni (Crepes de mirtilos recheados c/ mousse de morangos)

Clãtite de afine cu mousse de cãpsuni (Crepes de mirtilos recheados c/ mousse de morangos)

Câte ceva despre afine...nu de alta, dar sã nu fie "geloase" pe rãchitele :)) Au o delicioasã

9 voturi    11 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
coltunasi

coltunasi

Se face un aluat din ou si faina, il intindem cu sulul. Foaia se taie in bucatele de 10 cm patrati. Coltunasii

9 voturi    10 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Arata minunat!

  • anamaria

    anamaria (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    sa stii ca sunt foarte delicioase si aluatul este foarte fraged :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Cred ca sunt o bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 5 tarte avem nevoie de :
  • 180 g faina alba
  • 90 g unt (eu am pus 50 g unt si 40 g untura ca asa am avut in casa)
  • 2 linguri apa rece
  • un praf de sare
  • 150 g spanac ( eu am avut pus la congelator)
  • 50 g cascaval
  • 1 ou
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare,piper sau vegeta
  • + 1ou pt uns

Raporteaza reteta

Retete
de anamaria
Midii cu vin si busuioc

Midii cu vin si busuioc

In primul rand ne ocupam de midii. Ele trebuie sa fie inchise de tot. Cele care sunt deschise se

3 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Cartofi noi cu unt de arahide si rozmarin la cuptor

Cartofi noi cu unt de arahide si rozmarin la cuptor

Curatam cartofii si ii spalam in apa rece. Intr-un bol amestecam ca si la maioneza untul de arahide

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pasta de branza dulce cu legume

Pasta de branza dulce cu legume

optional se pot adauga alte legume proaspete se poate face atat cu branza de vaci,telemea etc Pentru

3 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata minunat!

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul si se adauga si maslinele.Se

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac

Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje