Mini Tarte cu spanac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mini Tarte cu spanac

Ingrediente

  • Pentru 5 tarte avem nevoie de :
  • 180 g faina alba
  • 90 g unt (eu am pus 50 g unt si 40 g untura ca asa am avut in casa)
  • 2 linguri apa rece
  • un praf de sare
  • 150 g spanac ( eu am avut pus la congelator)
  • 50 g cascaval
  • 1 ou
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare,piper sau vegeta
  • + 1ou pt uns

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol,adaugam untul si cu varful degetelor amestecam rapid pana devine un aluat nisipos.

In acest moment adaugam 2 linguri apa rece si framantam pana obtinem un aluat "prins".

Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute,timp in care pregatim umplutura.

Intr-un bol,amestecam spanacul cu oul,cascavalul ras,usturoiul pisat,sare si piper dupa gust (sau vegeta).

Dupa cele 30 de minute,scoatem aluatul din frigider,intindem o foaie de cca 3 mm grosime.

Decupam 10 cercuri (cat formele de tarta).

Ungem formele de tarta cu putin ulei,punem in fiecare forma cate un cerc pe care il apasm usor,pentru a se mula pe forme.

In fiecare forma punem cateva boabe de fasole si dam tartele la cuptor pentru 15 minute.

Dupa 15 minute,scoatem tartele le umplem cu umplutura de spanac si asezam capacele,apasand usor pe margini.

Le ungem cu ou si le dam la cuptor pentru cca 30 de minute,pana se rumenesc frumos.

Pofta Buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise