autor:

anamaria

» » Aluaturi si Foietaje

Mini Tarte cu spanac

Autor: anamaria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anamaria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2012

Ingrediente
Pentru 5 tarte avem nevoie de :, 180 g faina alba, 90 g unt (eu am pus 50 g unt si 40 g untura ca asa am avut in casa), 2 linguri apa rece, un praf de sare, , , 150 g spanac ( eu am avut pus la congelator), 50 g cascaval, 1 ou, 3-4 catei de usturoi, sare,piper sau vegeta, , + 1ou pt uns

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol,adaugam untul si cu varful degetelor amestecam rapid pana devine un aluat nisipos.
In acest moment adaugam 2 linguri apa rece si framantam pana obtinem un aluat "prins".
Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute,timp in care pregatim umplutura.
Intr-un bol,amestecam spanacul cu oul,cascavalul ras,usturoiul pisat,sare si piper dupa gust (sau vegeta).
Dupa cele 30 de minute,scoatem aluatul din frigider,intindem o foaie de cca 3 mm grosime.
Decupam 10 cercuri (cat formele de tarta).
Ungem formele de tarta cu putin ulei,punem in fiecare forma cate un cerc pe care il apasm usor,pentru a se mula pe forme.
In fiecare forma punem cateva boabe de fasole si dam tartele la cuptor pentru 15 minute.
Dupa 15 minute,scoatem tartele le umplem cu umplutura de spanac si asezam capacele,apasand usor pe margini.
Le ungem cu ou si le dam la cuptor pentru cca 30 de minute,pana se rumenesc frumos.
Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Tarte cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

In 650 ml de apa calda dizolvam drojdia uscata impreuna cu o lingura de zahar tos. Amestecam bine. Cernem

60 voturi    32 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu cas si cascaval

Clatite cu cas si cascaval

Cernem faina intrun vas, facem o adancitura in mijlocul fainei, unde adaugam ouale amestecate cu

14 voturi    3 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Arata minunat!

  • anamaria

    anamaria (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    sa stii ca sunt foarte delicioase si aluatul este foarte fraged :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Cred ca sunt o bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 5 tarte avem nevoie de :
  • 180 g faina alba
  • 90 g unt (eu am pus 50 g unt si 40 g untura ca asa am avut in casa)
  • 2 linguri apa rece
  • un praf de sare
  • 150 g spanac ( eu am avut pus la congelator)
  • 50 g cascaval
  • 1 ou
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare,piper sau vegeta
  • + 1ou pt uns

Raporteaza reteta

Retete
de anamaria
Pasta de branza dulce cu legume

Pasta de branza dulce cu legume

optional se pot adauga alte legume proaspete se poate face atat cu branza de vaci,telemea etc Pentru

3 voturi    2 comentarii
20 min
Salate diverse
Inghetata de ananas

Inghetata de ananas

Curatam ananasul,il taiem cubulete si il punem in robotul de bucatararie. Mixam pana devine o pasta

0 voturi    2 comentarii
20 min
Inghetate
Cheesecake cu lapte condensat

Cheesecake cu lapte condensat

Sfarmam biscuitii in robotul de bucatarie sau ii punem intr-o punga si cu ajutorul facaletului ii

1 vot    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata minunat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Krapfen