1)Bate untul cu zahãrul, adaugã oul intreg si coaja de portocalã.
La sfârsit, fãina si amestecã bine cu mâna.
2)Pune fãinã pe masa de lucru si intinde alutul.
Am tãiat rotunduri de mãrimea formei in care le voi coace, deci in forme de aluminiu de unicã folosintã:d
Se pun in forme.
Ca sã iasã mai frumoase atunci folositi forme proprii pt. tarte...dacã nu aveti rãbdare, se poate pune aluatul intr-o formã mare de tartã.
3)Pt. cremã:
Intr-un vas mic se amestecã cu telul toate ingredientele de la cremã.
Cu ajutorul unei linguri, se ia din cremã si se umplu tarele (aluatul sã fie bine intins in forme, se pune putinã cremã pt. cã la coacere crec:))
Se dau la cuptor, 200ºC pt. 20 min.
Se scot se pot orna cu restul de portocalã tãiatã feliute, scortisoarã pudrã, physalis...
Aceste tarte sunt delicioase si fãrã cremã:d
Poftã bunã!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii