autor:

Anca Bunea

» » Aluaturi si Foietaje

Mini tarte sarate

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente 6 mini tarte:, Aluat:, 200 g faina integrala de grau, 150 g unt rece, 1 ou, Umplutura:, 2 oua, 100 g crema de branza, 100 g mascarpone, 150 g iaurt grecesc, 2 linguri ulei de masline extravirgin Costa d' Oro, sare, piper colorat, fulgi de chili, capere, frunzulite de cimbru proaspat

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, se framanta faina impreuna cu untul rece taiat cubulete apoi se adauga oul (se poate folosi robotul de bucatarie pentru prepararea aluatului - se mixeaza faina impreuna cu untul cateva secunde apoi se adauga oul si se mai amesteca pentru cateva secunde; aluatul se formeaza ca o bila).

In cazul in care nu folositi faina integrala, puneti doar 100 g de unt.

Se intinde aluatul cu ajutorul sucitorului si se tapeteaza marginile a 6 forme de mini tarte (aceeasi cantitate de aluat eu am folosit-o si la o tava cu diametrul de 18 cm cu peretii mai inalti dar si la una de 26 cm).

Se inteapa aluatul cu furculita si se da la frigider pentru cca 20 de minute.

Se incalzeste cuptorul la 160 g C.

Se introduc formele in cuptor pentru aproximativ 15 minute apoi se scot si se lasa deoparte.

Pentru umplutura, se mixeaza toate ingredientele apoi se toarna in cele 6 forme.

Se orneaza cu piper, chili, capere si cimbru.

Se introduc formele la cuptor pentru 15 - 20 de minute.

La final se scot formele din cuptor, se lasa 10 minute sa se raceasca in forme apoi se scot cu mare usurinta deoarece aluatul se desprinde singur de pe peretii formelor.
Pentru aluat, se framanta faina impreuna cu untul rece taiat cubulete apoi se adauga oul (se poate folosi robotul de bucatarie pentru prepararea aluat
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte sarate" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Mini-Tarte sarate

Mini-Tarte sarate

Aşadar facem aluatul de tarte sărate, îl întindem în tăvăluţe (eu am folosit dina celea ondulate

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Blintzi- placinta cu branza

Blintzi- placinta cu branza

Se incalzeste cuptorul la 170C (325F). Se amesteca faina, praful de copt, zaharul si oule cu mixerul,

4 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    U Calin (Maestru bucatar) , 29 ianuarie 2015

    Arata genial.

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente 6 mini tarte:
  • Aluat:
  • 200 g faina integrala de grau
  • 150 g unt rece
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 2 oua
  • 100 g crema de branza
  • 100 g mascarpone
  • 150 g iaurt grecesc
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin Costa d' Oro
  • sare
  • piper colorat
  • fulgi de chili
  • capere
  • frunzulite de cimbru proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chocolate Mud Cake fara gluten

Chocolate Mud Cake fara gluten

Se incalzeste cuptorul la 180-190 g C. Se unge cu unt forma. Se pune untul intr-o cratita si se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Decor Briose Iepurasi

Decor Briose Iepurasi

Daca aveti putina rabdare, decorul de la aceste briose nu este deloc greu de realizat. Mai jos regasiti

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Rasturnata cu Portocale Rosii

Prajitura Rasturnata cu Portocale Rosii

Incalziti cuptorul la 180 g C. Ungeti cu unt o tava de aproximativ 20 cm (daca folositi tava cu

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Fara foto

U Calin (Maestru bucatar)

Arata genial.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul si se adauga si maslinele.Se

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje