Ingrediente
Ingrediente 6 mini tarte:, Aluat:, 200 g faina integrala de grau, 150 g unt rece, 1 ou, Umplutura:, 2 oua, 100 g crema de branza, 100 g mascarpone, 150 g iaurt grecesc, 2 linguri ulei de masline extravirgin Costa d' Oro, sare, piper colorat, fulgi de chili, capere, frunzulite de cimbru proaspat
Dificultate: Medie | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
In cazul in care nu folositi faina integrala, puneti doar 100 g de unt.
Se intinde aluatul cu ajutorul sucitorului si se tapeteaza marginile a 6 forme de mini tarte (aceeasi cantitate de aluat eu am folosit-o si la o tava cu diametrul de 18 cm cu peretii mai inalti dar si la una de 26 cm).
Se inteapa aluatul cu furculita si se da la frigider pentru cca 20 de minute.
Se incalzeste cuptorul la 160 g C.
Se introduc formele in cuptor pentru aproximativ 15 minute apoi se scot si se lasa deoparte.
Pentru umplutura, se mixeaza toate ingredientele apoi se toarna in cele 6 forme.
Se orneaza cu piper, chili, capere si cimbru.
Se introduc formele la cuptor pentru 15 - 20 de minute.
La final se scot formele din cuptor, se lasa 10 minute sa se raceasca in forme apoi se scot cu mare usurinta deoarece aluatul se desprinde singur de pe peretii formelor.