autor:

Alice Ciobanu

» » Mancaruri cu carne

Mini-Tarte sarate

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2011

Ingrediente
pentru aluat:, 140 gr unt, 260 gr făină, 1 ou, un vârf de cuţit de sare, 4 linguri lapte, , pentru umplutură:, o ceapă, ulei de măsline, linguri bulion, nişte afumătură, kaiser, cap de piept de porc...ce mai aveţi prin frigider..., caş de vacă sau caşcaval (eu am folosit de amândouă)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Aşadar facem aluatul de tarte sărate, îl întindem în tăvăluţe (eu am folosit dina celea ondulate , pentru savarine) şi coacem 15 minute.

Separat călim ceapa în ulei de măsline, adăugăm kaiserul (tăiat în bucăţele potrivite) şi lăsăm pe foc mic cam 10 minute. Adăugăm apoi 2 linguri bulion şi o ceşcuţă de apă şi lăsăm pe foc mic, până scade. Punem această compoziţie din carne peste mini-tartele coapte şi dăm la cuptor pentru încă 10 minute. Apoi scoatem din cuptor ...radem caş deasupra sau caşcaval ) şi mai dăm la cuptor pentru maxim 5 minute.

(Off the record: Am folosit pentru o tură de minitarte (10 bucăţi) caş de vaci, iar pentru cealaltă tură caşcaval ras. Nouă ni s-au părut mult mai bune cele cu caş de vaci.)

Se consumă calde, reci...după preferinţe...
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-Tarte sarate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mini tarte sarate

Mini tarte sarate

Pentru aluat, se framanta faina impreuna cu untul rece taiat cubulete apoi se adauga oul (se poate

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Musaca de cartofi piure cu carne si ciuperci

Musaca de cartofi piure cu carne si ciuperci

Se spala cartofi,se taie rondele,se pun la fiert cu un pic de sare,iar apoi cand sunt gata se face

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Imi plac ,arata super !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 140 gr unt
  • 260 gr făină
  • 1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • 4 linguri lapte
  • pentru umplutură:
  • o ceapă
  • ulei de măsline
  • linguri bulion
  • nişte afumătură
  • kaiser
  • cap de piept de porc...ce mai aveţi prin frigider...
  • caş de vacă sau caşcaval (eu am folosit de amândouă)

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi plac ,arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
mazare cu pui