autor:

Alice Ciobanu

» » Mancaruri cu carne

Mini-Tarte sarate

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2011

Ingrediente
pentru aluat:, 140 gr unt, 260 gr făină, 1 ou, un vârf de cuţit de sare, 4 linguri lapte, , pentru umplutură:, o ceapă, ulei de măsline, linguri bulion, nişte afumătură, kaiser, cap de piept de porc...ce mai aveţi prin frigider..., caş de vacă sau caşcaval (eu am folosit de amândouă)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Aşadar facem aluatul de tarte sărate, îl întindem în tăvăluţe (eu am folosit dina celea ondulate , pentru savarine) şi coacem 15 minute.

Separat călim ceapa în ulei de măsline, adăugăm kaiserul (tăiat în bucăţele potrivite) şi lăsăm pe foc mic cam 10 minute. Adăugăm apoi 2 linguri bulion şi o ceşcuţă de apă şi lăsăm pe foc mic, până scade. Punem această compoziţie din carne peste mini-tartele coapte şi dăm la cuptor pentru încă 10 minute. Apoi scoatem din cuptor ...radem caş deasupra sau caşcaval ) şi mai dăm la cuptor pentru maxim 5 minute.

(Off the record: Am folosit pentru o tură de minitarte (10 bucăţi) caş de vaci, iar pentru cealaltă tură caşcaval ras. Nouă ni s-au părut mult mai bune cele cu caş de vaci.)

Se consumă calde, reci...după preferinţe...
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-Tarte sarate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mini tarte sarate

Mini tarte sarate

Pentru aluat, se framanta faina impreuna cu untul rece taiat cubulete apoi se adauga oul (se poate

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe. 2. Se

15 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Imi plac ,arata super !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 140 gr unt
  • 260 gr făină
  • 1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • 4 linguri lapte
  • pentru umplutură:
  • o ceapă
  • ulei de măsline
  • linguri bulion
  • nişte afumătură
  • kaiser
  • cap de piept de porc...ce mai aveţi prin frigider...
  • caş de vacă sau caşcaval (eu am folosit de amândouă)

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi plac ,arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Baghete din piept de pui