Mini tarte spiralate cu legume

Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Mini tarte spiralate cu legume

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  • 6 linguri apa
  • pentru umplutura:
  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 3-4 morcovi (mari)
  • 150 g mozzarella
  • 50 ml smantana
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
  • ulei de masline (optional)

Mod de preparare

Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele. Omogenizezi compozitia, sfaramand untul intre degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios, adaugi galbenusul si framanti, apoi adaugi apa, putin cate putin, amestecand pentru a forma un aluat omogen. Invelesti aluatul intr-o folie si il lasi la rece, timp de 30 de minute.

Speli legumele, iar morcovul il cureti de coaja. Tai toate legumele in jumatate, pe lungime, iar apoi le feliezi tot pe lungime, cu ajutorul unui cutit special, formand fasii foarte subtiri.

Dai mozzarella pe razatoarea mare, apoi o amesteci cu smantana si adaugi sare si piper, dupa gust.

Incingi cuptorul la 180 de grade C. Intinzi o foaie de aluat pe care o decupezi cu ajutorul unui vas rotund si asezi aluatul in formele de tarta, apoi il intepi cu furculita. Dai formele in cuptor, pentru aproximativ 5 minute.

Torni compozitia de mozzarella peste aluat.

Rulezi feliile de legume, cu coaja in sus, alternandu-le. Pe cat posibil, legumele trebuie sa aiba aceeasi inaltime. La fel procedezi pana umpli toate minitartele. Presari sare si piper peste legume, optional, poti adaugi si cativa stropi de ulei de masline. Introduci minitartele in cuptor, pentru aproximativ 40 de minute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor