Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele.
Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele. Omogenizezi compozitia, sfaramand untul intre degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios, adaugi galbenusul si framanti, apoi adaugi apa, putin cate putin, amestecand pentru a forma un aluat omogen. Invelesti aluatul intr-o folie si il lasi la rece, timp de 30 de minute.
Speli legumele, iar morcovul il cureti de coaja. Tai toate legumele in jumatate, pe lungime, iar apoi le feliezi tot pe lungime, cu ajutorul unui cutit special, formand fasii foarte subtiri.
Dai mozzarella pe razatoarea mare, apoi o amesteci cu smantana si adaugi sare si piper, dupa gust.
Incingi cuptorul la 180 de grade C. Intinzi o foaie de aluat pe care o decupezi cu ajutorul unui vas rotund si asezi aluatul in formele de tarta, apoi il intepi cu furculita. Dai formele in cuptor, pentru aproximativ 5 minute.
Torni compozitia de mozzarella peste aluat.
Rulezi feliile de legume, cu coaja in sus, alternandu-le. Pe cat posibil, legumele trebuie sa aiba aceeasi inaltime. La fel procedezi pana umpli toate minitartele. Presari sare si piper peste legume, optional, poti adaugi si cativa stropi de ulei de masline. Introduci minitartele in cuptor, pentru aproximativ 40 de minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii