Ingrediente
pentru aluat:, 250 g faina, 125 g unt, 1 galbenus, un praf de sare, 6 linguri apa, , pentru umplutura:, 2 vinete, 2 dovlecei, 3-4 morcovi (mari), 150 g mozzarella, 50 ml smantana, sare, piper, unt pentru uns tava, ulei de masline (optional)
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Speli legumele, iar morcovul il cureti de coaja. Tai toate legumele in jumatate, pe lungime, iar apoi le feliezi tot pe lungime, cu ajutorul unui cutit special, formand fasii foarte subtiri.
Dai mozzarella pe razatoarea mare, apoi o amesteci cu smantana si adaugi sare si piper, dupa gust.
Incingi cuptorul la 180 de grade C. Intinzi o foaie de aluat pe care o decupezi cu ajutorul unui vas rotund si asezi aluatul in formele de tarta, apoi il intepi cu furculita. Dai formele in cuptor, pentru aproximativ 5 minute.
Torni compozitia de mozzarella peste aluat.
Rulezi feliile de legume, cu coaja in sus, alternandu-le. Pe cat posibil, legumele trebuie sa aiba aceeasi inaltime. La fel procedezi pana umpli toate minitartele. Presari sare si piper peste legume, optional, poti adaugi si cativa stropi de ulei de masline. Introduci minitartele in cuptor, pentru aproximativ 40 de minute.