mini tort de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300ml lapte
  • 500 g faina
  • 5 oua
  • 300 g unt
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g cacao
  • 20 g drojdie de bere
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 pachetel vanilie
  • 5 g sare

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 g faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se amesteca zaharul si vanilia si se lasa la racit.Se separa albusurile de galbenusuri.Intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile, maiaua crescuta, laptele caldut. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei, framantand mereu, pana cand aluatul se dosteste si se desprinde de pe maini.Se framanta cca 1 ora.

Se pune vasul, acoperit cu un servet curat intr-un loc calduros si se lasa la crescut.Aluatul se portioneaza in bucati de cca 100 g , se modeleaza sub forma unor mingiute si se lasa 15 min la crescut, in forme de savarine , unse cu ulei.Se introduce la cuptor pentru 20 min. Se scoate , se raceste si se taie in trei.

Pentru crema se pune la topit ciocolata cu 50 ml lapte , 50 g zahar si 50 g unt. Dupa ce se raceste, se aduga romul. Restul de unt se bate spuma si se toarna ciocolata, amestecandu-le omogen.

Feliile de blat se vor umple cu crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise