autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

mini tort de ciocolata

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
300ml lapte, 500 g faina, 5 oua, 300 g unt, 100 g ciocolata menaj, 50 g cacao, 20 g drojdie de bere, 50 g unt, 100 ml ulei, 200 g zahar, 1 sticluta esenta de rom, 1 pachetel vanilie, 5 g sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 g faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se amesteca zaharul si vanilia si se lasa la racit.Se separa albusurile de galbenusuri.Intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile, maiaua crescuta, laptele caldut. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei, framantand mereu, pana cand aluatul se dosteste si se desprinde de pe maini.Se framanta cca 1 ora.
Se pune vasul, acoperit cu un servet curat intr-un loc calduros si se lasa la crescut.Aluatul se portioneaza in bucati de cca 100 g , se modeleaza sub forma unor mingiute si se lasa 15 min la crescut, in forme de savarine , unse cu ulei.Se introduce la cuptor pentru 20 min. Se scoate , se raceste si se taie in trei.
Pentru crema se pune la topit ciocolata cu 50 ml lapte , 50 g zahar si 50 g unt. Dupa ce se raceste, se aduga romul. Restul de unt se bate spuma si se toarna ciocolata, amestecandu-le omogen.
Feliile de blat se vor umple cu crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "mini tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mini tort  cu mousse de ciocolata

Mini tort cu mousse de ciocolata

Am pregatit pandispanul asa: galbenusurile le-am batut cu zaharul pana au devenit crema,am incorporat

1 vot    3 comentarii
45 min
Torturi
Glazură la rece

Glazură la rece

Se freacă zahărul praf cu cacaua sa nu aibă cocoloaşe. Se adaugă apa, uleiul şi oţetul şi

10 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 300ml lapte
  • 500 g faina
  • 5 oua
  • 300 g unt
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g cacao
  • 20 g drojdie de bere
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 pachetel vanilie
  • 5 g sare

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca