Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 g faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se amesteca zaharul si vanilia si se lasa la racit.Se separa albusurile de galbenusuri.Intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile, maiaua crescuta, laptele caldut. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei, framantand mereu, pana cand aluatul se dosteste si se desprinde de pe maini.Se framanta cca 1 ora.
Se pune vasul, acoperit cu un servet curat intr-un loc calduros si se lasa la crescut.Aluatul se portioneaza in bucati de cca 100 g , se modeleaza sub forma unor mingiute si se lasa 15 min la crescut, in forme de savarine , unse cu ulei.Se introduce la cuptor pentru 20 min. Se scoate , se raceste si se taie in trei.
Pentru crema se pune la topit ciocolata cu 50 ml lapte , 50 g zahar si 50 g unt. Dupa ce se raceste, se aduga romul. Restul de unt se bate spuma si se toarna ciocolata, amestecandu-le omogen.
Feliile de blat se vor umple cu crema.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii