Se fierb cartofii in apa cu sare.Cand sunt fierti se scurg de apa in care au fiert,se adauga crema de branza si nucsoara,sare si piper dupa gust,si se face un pireu mai moale.
Intre timp se amesteca carnea de porc cu cea de vita si se pune la calit intr-o cratita cu ceapa,pasta de usturoi,cimbru si paprika.Se adauga sare si piper dupa gust.Cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea adaugam faina,amestecam si incorporam supa de vita.Se lasa la fiert la foc mic 10-15 minute pana sosul incepe sa se ingroase.Adaugam mazarea si porumbul si mai lasam pe foc 2-3 minute.
Se repartizeaza amestecul de carne in 8 forme de tarte(mici de 250ml fiecare).Se lasa putin sa se raceasca.Adaugam piure de cartofi pe fiecare turtita si-l intindem astfel incat sa acoperim amestecul de carne.Se presara putin cimbru uscat pe fiecare turtita.Se acopera formele cu o folie de aluminiu si se dau la cuptor 20 min.Inlaturam folia de aluminiu si mai lasam la cuptor inca 10 minute sau pana ce cartofii devin aurii.
Se servesc calde.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii