autor:

Fara foto

» » Prajituri

Minieclere cu crema de vanilie

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2012

Ingrediente
Pentru aluat :, 6 oua, 500 ml apa, 250 gr margarina Rama, 50 gr zahar tos, 360 gr faina de buna calitate (eu am folosit faina Buza ungureasca), un praf de sare, , Pentru crema de vanilie:, 4 oua, 250 gr zahar tos, 200 gr faina, 3 cani cu lapte (750 ml), 6 pliculete de vanilie, , Pentru glazura :, 150 gr ciocolata cu lapte, 100 gr margarina, 2 linguri de ulei, 2 linguri cacao, 1-2 linguri apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare aluat:

Intr-o cratita, pe foc, adaugam apa si margarina si lasam pana se topeste, apoi punem zaharul, sarea si lasam pana se dizolva. Se da vasul dupa foc si adaugam faina toata odata si o amestecam repede si bine cu o lingura de lemn, pana se inglobeaza complet si se formeaza o coca tare, nelipicioasa.

Lasam coca sa se raceasca pana ajunge cat de cat la temperatura camerei, dupa care adaugam cele 6 oua, rand pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se inglobeaza complet in coca .

In tava tapetata cu hartie de copt incepem sa formam bilele de eclere folosindu-ne de o lingura sau in in cazul meu - cleste de inghetata.

Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt 30 minute pana devin usor rumenii.

Dupa ce s-au copt, scoatem eclerele si le lasam sa se raceasca complet, abia apoi le vom umple cu crema.

Dupa ce eclerele s-au racit, le taiem pe mijloc cu un cutit, nu de tot atat cat sa se mai tina intr-o parte si le umplem cu crema de vanilie, folosindu-ne de sprit sau de o lingura.



Mod de preparare a cremei :

Spargem ouale, le punem intr-un castron si le mixam; adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si batem din nou cu telul compozitia pana la omogenizare, dupa care adaugam faina si amestecam din nou; turnam si laptele amestecand pana la omogenizare.

Punem vasul pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.



Mod de preparare a glazurii :

Intr-un vas de pus pe foc luam o craticioara si rupem in ea ciocolata, adaugam margarina, apa si uleiul in cantitatile necesare si punem vasul cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie omogena.

Peste compozitia rezultata mai adaugam 2 linguri de cacao si amestecam cu un tel pentru a nu se face cocoloase pana se dizolva praful de cacao.

In glazura rezultata inmuiem eclerele pana la jumatate, apoi le punem pe un platou, lasam sa se intareasca glazura si apoi facem un decor din ciocolata alba.



Delicioase !
Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA CU MIGDALE SI PERE

PRAJITURA CU MIGDALE SI PERE

Migdalele macinate se amesteca cu zaharul si cu cele patru oua batute cu mixerul spuma, apoi se adauga

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prăjitura Boema

Prăjitura Boema

Cele două linguri de zahăr se caramelizează uşor şi se stinge cu apa rece.Se lasă pe foc până

19 voturi    21 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 6 oua
  • 500 ml apa
  • 250 gr margarina Rama
  • 50 gr zahar tos
  • 360 gr faina de buna calitate (eu am folosit faina Buza ungureasca)
  • un praf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 oua
  • 250 gr zahar tos
  • 200 gr faina
  • 3 cani cu lapte (750 ml)
  • 6 pliculete de vanilie
  • Pentru glazura :
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr margarina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1-2 linguri apa

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada glazurata