Minirulade cu gem

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foaia fina de pandispan: 3 oua, 3 linguri cu zahar tos, 3 linguri cu faina de patiserie, 3 linguri cu smantana "solida", 3 linguri cu ulei, un praf de sare si cateva picaturi cu suc de lamiie;
  • umplutura: 100 g gem sau crema rece din zahar pudra, 100g unt moale, 50g cacao, o fiola esenta de rom

Mod de preparare

Foaia se obtine astfel: se bat cu mixerul cele trei oua intregi impreuna cu un pic de sare si cativa stropi de lamaie. Cand ouale si-au dublat volumul (5 minute) se presara zaharul si se mai mixeaza 5 minute. Separat, intr-o cescuta se freaca putin smantana cu uleiul si se toarna in spuma de oua; acum nu se mai amesteca deloc cu mixerul, ci se plimba o furculita de sus in jos si totodata se presara si faina.

Fursecurile pot fi glazurate cu ciocolata de diverse culori, topita la bain-marie, in loc de pudrare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise