autor:

katy

» » Fripturi

MITITEI

Autor: katy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: katy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
500g carne tocata de porc, sare, piper, 3 linguri de usturoi praf, 1 paharel cu bere

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se pune carnea,sarea,piperul,usturoiul,berea si se amesteca foarte bine. Se formeaza mititei si se pun pe gratar sau plita electrica. Se servesc cu paine si mustar.
Daca ti-a placut reteta noastra "MITITEI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Mititei pe grill-gaz

Mititei pe grill-gaz

E foarte practic acest gen de gril, praparatele sunt foarte gustoase si nu mustesc in grasime. Cu

6 voturi    5 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Coproductie de Mititei

Coproductie de Mititei

Mod de preparare: Carnea se curata, se spala, se taie bucati si se trece prin masina de tocat. Se

19 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Sunt foarte gustosi mititeiipregatiti in casa,nu? Eu ii pregatesc astfel: 500 g carne porc 700 g carne vita 300 g carne oaie 1-2 buc rasol de vita o lingurita bicarbonat sare dupa gust condimente rasnite dupa gust : piper, ienibahar, coriandru, cimbru, tarhon,chimen,oregano usturoi dupa gust Rasolul de vita se spala si se pune la fiert in apa rece.Se ia spuma si se lasa sa fiarba bina la foc mic.Supa obtinuta se foloseste pentru omogenizarea compozitiei. Carnea tocata se amesteca cu condimente,sare,usturoiul pisat si amestecat cu supa de carne. Toata compozitia se amesteca foarte bine si se lasa cateva ore la frigider.Apoi,se adauga bicarbonatul si se mai bate 20-25 de minute.Daca este cazul se mai adauga supa de carne ,dar cu atentie sa nu iasa prea moale compozitia. Se tine la frigider pana a doua zi. A doua zi se mai amesteca cca 30 min pentru a iesi compozitia pufoasa, si se formeaza mititeii prin tubul de carnati atasat la masina de tocat sau cu mana umezita cu apa sau putin ulei. Mititeii se pregatesc la gratar imediat sau se pot pastra in congelator.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Nu am facut mici cu bere,dar o sa incerc,su t sigura ca sunt deliciosi.Langa niste cartofi prajiti su cu mustar merg de minune.......

  • patronik

    patronik (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Foarte buna reteta ta valentina, ienibaharul este toata cheia.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de katy
COVRIGI CU MAC

COVRIGI CU MAC

Se amesteca faina impreuna cu drojdia,apoi se toarna laptele caldut,se adauga praful de sare,uleiul

10 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
PIFTIE

PIFTIE

Piciorusele se taie,dupa cum doriti(2-4),se pune la fiert in apa cat sa le acopere 2-3 degete.

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

Se toaca ceapa si se prajeste in ulei,se adauga carnea,sarea,piperul,bulionul si se fierb pana scade

57 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

mac myra (Chef de cuisine)

Nu am facut mici cu bere,dar o sa incerc,su t sigura ca sunt deliciosi.Langa niste cartofi prajiti su cu mustar merg de minune.......

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui pe sticla la cuptor