Ingrediente
500g carne tocata de porc, sare, piper, 3 linguri de usturoi praf, 1 paharel cu bere
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
11 voturi
Ingrediente
500g carne tocata de porc, sare, piper, 3 linguri de usturoi praf, 1 paharel cu bere
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
11 voturi
valentina ionita (Chef de cuisine):
Sunt foarte gustosi mititeiipregatiti in casa,nu? Eu ii pregatesc astfel: 500 g carne porc 700 g carne vita 300 g carne oaie 1-2 buc rasol de vita o lingurita bicarbonat sare dupa gust condimente rasnite dupa gust : piper, ienibahar, coriandru, cimbru, tarhon,chimen,oregano usturoi dupa gust Rasolul de vita se spala si se pune la fiert in apa rece.Se ia spuma si se lasa sa fiarba bina la foc mic.Supa obtinuta se foloseste pentru omogenizarea compozitiei. Carnea tocata se amesteca cu condimente,sare,usturoiul pisat si amestecat cu supa de carne. Toata compozitia se amesteca foarte bine si se lasa cateva ore la frigider.Apoi,se adauga bicarbonatul si se mai bate 20-25 de minute.Daca este cazul se mai adauga supa de carne ,dar cu atentie sa nu iasa prea moale compozitia. Se tine la frigider pana a doua zi. A doua zi se mai amesteca cca 30 min pentru a iesi compozitia pufoasa, si se formeaza mititeii prin tubul de carnati atasat la masina de tocat sau cu mana umezita cu apa sau putin ulei. Mititeii se pregatesc la gratar imediat sau se pot pastra in congelator.
mac myra (Chef de cuisine) , 27 august 2009
Nu am facut mici cu bere,dar o sa incerc,su t sigura ca sunt deliciosi.Langa niste cartofi prajiti su cu mustar merg de minune.......
patronik (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009
Foarte buna reteta ta valentina, ienibaharul este toata cheia.
Redusa
30 min
11 voturi
mac myra (Chef de cuisine)
Nu am facut mici cu bere,dar o sa incerc,su t sigura ca sunt deliciosi.Langa niste cartofi prajiti su cu mustar merg de minune.......