autor:

Fara foto

» » Aperitive

Mititei cu carne de oaie

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 15 bucati: 300 g carne de oaie fara os, 300 g carne de vita, 5 g bicarbonat, 1 g cimbru praf, 15 g usturoi, 3-4 g ardei iute, 1 g piper macinat, 2-4 g arome (,,miroase cîrnati”), 25-30 ml supa (apa), 100 g sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

36 voturi

Mod de preparare

Carnea se curata, se spala, se taie bucati si se trece prin masina de tocat. Se adauga sare, bicarbonat si se amesteca. Usturoiul se curata, se spala, se piseaza si se prepara un sos de usturoi cu apa sau supa. Ardeiul iute (uscat) se piseaza. Pasta obtinuta se pastreaza la rece circa 24 ore pentru maturare. Se trece apoi din nou prin masina de tocat cu sita deasa. Se amesteca cu supa, (apa), piperul, cimbrul, mujdeiul strecurat, ardeiul iute si mirodeniile. Compozitia obtinuta se trece prin masina de tocat la care s-a atasat un dispozitiv cu palnie (ca la cirnati), tinind palma stinga sub palnie pentru a portiona micii. Se pun intr-o tava umezita cu apa rece. Se frig pe gratarul incins, uns cu grasime, sau se prajesc in ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei cu carne de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Ursulet din mezeluri

Ursulet din mezeluri

Se aseaza pe o farfurioara colorata vesel cele 2 felii de paine una langa alta, peste care se aseaza

7 voturi    13 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Aperitiv din piept de curcan şi sfeclă roşie la cuptor

Aperitiv din piept de curcan şi sfeclă roşie la cuptor

1.Pieptul spălat bine se şterge bine cu un prosop, se freacă cu cimbru, piper şi sare şi se

6 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

36 voturi

Ingrediente

  • Pentru 15 bucati: 300 g carne de oaie fara os
  • 300 g carne de vita
  • 5 g bicarbonat
  • 1 g cimbru praf
  • 15 g usturoi
  • 3-4 g ardei iute
  • 1 g piper macinat
  • 2-4 g arome (,,miroase cîrnati”)
  • 25-30 ml supa (apa)
  • 100 g sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Deliciosi !

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Drob vita