autor:

Marian

» » Retete la gratar

Mititei de casa

Autor: Marian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 septembrie 2011

Ingrediente
1 kg spata de porc, 1 kg pulpa de vita, 2 capatani de usturoi, sare, piper, cimbru, o lingura pesmet, 2 linguri si jumatate bicarbonat de sodiu, 600 ml apa calda

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Eu am tocat carnea de vita si carnea de porc prin sita de 2 mm...se toaca de doua ori. Imi place sa stiu ce mananc si de aceea nu cumpar carne tocata. In timp ce tocam carnea, am adaugat si cateii de usturoi. Am pus un praf de piper, un praf de sare, un praf de cimbru, o lingura de pesmet, 2 linguri si jumatate de bicarbonat. Am adaugat apa calda putin cate putin si am amestecat foarte bine. Se lasa la frigider 24 de ore dupa care se framanta din nou. Cu mana umeda de apa sau ulei se formeaza mititeii, se aseaza pe grill sau pe gratar si se servesc, apoi cu mustar si paine proaspata! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
MITITEI  PREGATITI IN CASA

MITITEI PREGATITI IN CASA

Rasolul de vita se spala si se pune la fiert in apa rece.Se ia spuma si se lasa sa fiarba bine la

50 voturi    11 comentarii
5h
Fripturi
Mititei facuti in casa

Mititei facuti in casa

Se spala carnurile, se curata de eventualele nervuri si fibre, se toaca in bucati si se marunteste

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 19 august 2013

    usturoi am pus si eu. cu bere n-am incercat, dar trebuie sa iasa foarte buni! pofta buna! eu berea o beau dupa :)

  • Mariana_Tiru

    Mariana_Tiru (Bucatar) , 18 august 2013

    eu am pus 300 ml de bere in loc de apa si am pus si usturoi.am amestecul in frigider si am sa vad miine ce gust vor avea. sper sa fie la fel de buni ca ai tai.

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2012

    am incercat si cu mai putin bicarbonat, dar rezultatul n-a fost cel scontat. mentionez ca lingurile nu au fost cu varf ci rase. e posibil sa va reuseasca si cu o cantitate mai mica, trebuie sa experimentati!

    • Cornelia

      Cornelia (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2012

      Astept de mult o reteta de mici de casa , acum suntem in post , dar sigur am sa fac . Am totus o nedumerire , bicarbonat nui cam mult ? Se poate safie vorba de lingurita si nu de linguri ? te rog sa-mi raspunzi . Multumesc

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 06 februarie 2012

      Focul trebuie sa arda exact in locul din mijloc, nu sub "tigaie". Astfel toata temperatura intra sub capac si se fac mai repede. E in genul dry-coocker, numai ca grasimea se scurge in vasul de jos in care trebuie sa pui o ceasca cu apa, pentru a nu iesi fum atunci cand se scurge grasimea. Ai mei s-au facut cam in 20 de minute, dar depinde si de cat sunt ei de grosi. Oricum, grillul asta e de baza la mine in casa! Orice frigi pe el nu necesita ulei si pierde si din grasimea proprie. Sper sa iti fi fost de folos!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2012

      Foarte apetisanti!***** Si eu am primit un grill de aragaz ca al tau; si cum eu sunt mereu in pana de timp, vreau doar sa te intreb cam cat dureaza sa se prajeasca mititeii?

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

      Minunati mititeii si par foarte gustosi-felicitari.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2011

      Deliciosi,asta pregatesc azi la pranz......

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2011

      O reteta care trebuie salvata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • 1 kg spata de porc
  • 1 kg pulpa de vita
  • 2 capatani de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o lingura pesmet
  • 2 linguri si jumatate bicarbonat de sodiu
  • 600 ml apa calda

Raporteaza reteta

Retete
de Marian
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte se taie in jumatati, in lung. Ficatul de pui se fierbe, iar dupa ce s-a racit se da

26 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu oua
Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Piure: Se curata cartofii si se pun la fiert. Se adauga putina sare si o lingura de ulei. Cand

35 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gratinata

Conopida gratinata

Dupa ce se curata, conopida este pusa la fiert circa 15 minute. Se scurge apa, se spala conopida

34 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Marian (Chef de cuisine)

usturoi am pus si eu. cu bere n-am incercat, dar trebuie sa iasa foarte buni! pofta buna! eu berea o beau dupa :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Peste condimentat la gratar Peste condimentat la gratar

Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Gratar de porc marinat in bere neagra