Ingrediente
500 g carne oaie, 200 g carne porc, 300 g carne vita, 1-2 buc rasol de vita, 2-3 catei de usturoi, o lingurita bicarbonat, sare piper, , cimbru, tarhon,chimen,oregano, ienibahar
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h
25 voturi
Mod de preparare
Se toaca carnea de doua ori prin masina de tocat (nu prin robot!).Se pune la fiert rasolul de vita. Se spumeaza iar supa rezultata se utilizeaza pentru omogenizarea compozitiei.
Tocatura se amesteca cu sare, condimente si usturoiul pisat. Se framanta bine, se adauga bicarbonatul si se inglobeaza treptat zeama de oase. Cu cat se framanta mai bine pasta micii nu se vor “strange” pe gratar si raman mustosi si dupa ce s-au fript. Compozitia se tine la frigider pana a doua zi. Inainte de preparare se mai amesteca compozitia pentru a deveni ideala pentru formatul mititeilor (pentru o forma mai regulata utilizati masina de tocat si tubul de carnati).
Mititeii se prajesc la tigaie dar cel mai bine la gratar. Se servesc cu cartofi pai, hrean si mustar. S-aveti pofta buna!
Marian (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011
o reteta simpla si gustoasa! e inca o combinatie de carnuri pt mici! bravo!
mihai (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2010
Super reteta asta! O voi salva, in curand o voi testa. Succes *****.
Soex , 07 iulie 2010
Super, putini stiu cat de importanta e supa de oase in compozitia mititeilor! In rest combinatia de carne dintre oaie, vita si porc si-o face fiecare dupa gust sau dupa cum ii dicteaza ficatul propriu :D
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
Tare gustosi!
marta gabriela , 02 mai 2010
eu am o reteta veche de la maestrul bucatar (cindva acum 100 de ani cred)de la Capsa care spune sa folosesti doar carne de vita dar sa fie ceafa șsincer sint grozavi..........si ceva mai sanatosi.
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010
Da bine mai arata! Deja simt mireasma ce vine de la gratar. Acum ca incepe vremea iesitului la vrde, o bunatate. Felicitari!
mac myra (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010
Deliciosi...........
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010
Ce bun trebuie sa fie cand prepara omul cu mana lui aceasta reteta.Felicitari!
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010
Am salvat reteta ta si o voi pregati in curand. Arata foarte bine si e o idee buna sa-i pregatesti in casa!
mirey (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010
Foarte gustosi!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
Foarte gustosi! Eu am gasit din carne de pasare, f. f buni.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
O bunatate...
Alice85 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
Felicitari...mi-ai facut o poftaaaaa
husni (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
Mmmmmmm...,ce bunatate !
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
Mi-ai facut o pofta de mititei...
licu pop , 25 aprilie 2010
Buni mititeii...o reteta de 5 stele.