autor:

valentina ionita

» » Fripturi

MITITEI PREGATITI IN CASA

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
500 g carne porc, 700 g carne vita, 300 g carne oaie, 1-2 buc rasol de vita, o lingurita bicarbonat, sare dupa gust, condimente rasnite dupa gust : piper, ienibahar, coriandru, cimbru, tarhon,chimen,oregano, usturoi dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 5h

50 voturi

Mod de preparare

Rasolul de vita se spala si se pune la fiert in apa rece.Se ia spuma si se lasa sa fiarba bine la foc mic.Supa obtinuta se foloseste pentru omogenizarea compozitiei.
Carnea tocata se amesteca cu condimente,sare,usturoiul pisat si amestecat cu supa de carne. Toata compozitia se amesteca foarte bine si se lasa cateva ore la frigider.Apoi,se adauga bicarbonatul si se mai bate 20-25 de minute.Daca este cazul se mai adauga supa de carne ,dar cu atentie sa nu iasa prea moale compozitia. Se tine la frigider pana a doua zi.
A doua zi se mai amesteca cca 30 min pentru a iesi compozitia pufoasa, si se formeaza mititeii prin tubul de carnati atasat la masina de tocat sau cu mana umezita cu apa sau putin ulei.
Mititeii se pregatesc la gratar imediat sau se pot pastra in congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "MITITEI PREGATITI IN CASA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Valdostana haiduceasca

Valdostana haiduceasca

Taiem fileuri pieptul de pui si il punem la marinat cateva ore la rece in sosul de soia amestecat

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui dulce

Pui dulce

Am curatat legumele si fructele (in afara de portocala), le-am taiat bucati mai mari si le-am asezat

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Au fost intr-adevar tare buni...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Cred ca au fost un deliciu,eu sunt fan mici.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Sunt foarte buni, tata facea mereu din carne de vita de la gat. Erau tare gustosi.

    • Fara foto

      maria mihalache , 28 mai 2010

      Pregateam si eu mai acum cativa ani in casa pasta de mici .............ma intreb oare de ce nu o mai fac?..............da acuma mai convin tu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Va multumesc...

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Buni mici...arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Multumesc tuturor si raspunsul este da...,puteti sa-i pregatiti doar din carne de vita(vitel) si oaie sau numai din vita(vitel),cum doriti.Singura diferenta este ca va trebui sa adaugati un pic mai mult ulei,incercand sa compensam lipsa grasimii de carne de porc.

    • Fara foto

      Marcel , 12 iunie 2009

      Bicarbonatul se poate stinge un pic cu zeama de lamiie iar carnea de porc ii de umplutura ( sa fie mai grasi).La mici de regula se foloseste doar vita, da'daca vrei sa'i inmultesti poti pune si porc.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Super reteta.Si facuti in casa...nici nu mai incape vorba...sunt cei mai buni. Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Tentanta reteta.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 mai 2009

      Arata tare bine,chiar m-ai facut curioasa sa incerc si eu sa fac mici in casa.Singuru lucru pe care as vrea sa-l stiu,este daca pot sa nu folosesc carnea de porc?In rest cred ca sunt mult mai buni ca cei din comert,care au forte mult bicarbonat.Vad ca tu nu ai folosit prea mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5h

50 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne porc
  • 700 g carne vita
  • 300 g carne oaie
  • 1-2 buc rasol de vita
  • o lingurita bicarbonat
  • sare dupa gust
  • condimente rasnite dupa gust : piper
  • ienibahar
  • coriandru
  • cimbru
  • tarhon,chimen,oregano
  • usturoi dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Au fost intr-adevar tare buni...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulouri pane de file de pangasius