autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Mix picant dulce-acrisor de ardei iuti

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2009

Ingrediente
2 kg ardei iuti si peperoni de toate culorile, 1 litru otet de 9 grade, 1 kg zahar, 1 lingura sare sau 1 plic pikant fix

Dificultate: Medie Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Taiati coditele ardeilor, apoi taiati-i rondele. Puneti ardeii taiati intr-un lighean si clatiti-i bine cu apa rece de cateva ori pentru a indeparta cat mai multe seminte. Se recomanda sa purtati manusi.
Daca doriti ca mix-ul sa nu fie prea picant, puteti inlocui 0,5 kg de ardei iuti cu gogosari sau kapia.
Puneti la fiert otetul, zaharul si sarea (pikant fix) si amestecati cu o lingura de lemn pana se leaga siropul. Cand clocoteste lasati sa fiarba 7-8 minute, apoi adaugati ardeii si lasati sa mai dea 2-3 clocote.
Asezati borcanele spalate si uscate intr-o cratita cu 1 litru de apa pe foc. Cand se infierbanta borcanele, umpleti-le cu ardei bine indesati si sirop pana sus. Strangeti capacele si lasati borcanele sa se racoreasca pana a doua zi. Siropul ramas il puteti folosi la salate, ciorbe, fripturi. Este un condiment minunat, dulce, acrisor si picant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mix picant dulce-acrisor de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Iutata

Iutata

Ardeii ii spalam bine. Le scoatem cotorul, (dar nu ii taiem pe jumatate, ci ii lasam intregi,doar

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
VINETE LA CONGELATOR

VINETE LA CONGELATOR

Vinetele se coc pe jar pe toate partile, apoi se pun intr-un vas acoperit cu un capac. Vinetele se

3 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lidia Rusu , 12 octombrie 2015

    De apreciat tot ce ne dati

  • Fara foto

    Micu Marcela , 10 septembrie 2013

    bun

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      SZUPER!PIKANT!Sa cautam apoi cu ce retete o sa-i putem papa pe acesti dulci-acrisori-IUTZI!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Numai cu otet este alta reteta. Aceasta este altfel. Unele gospodine ii spun dulceata de ardei iuti.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      AM SA FAC SI EU DUPA RETETA ASTA

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      doar cu otet

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Eu pun numai cu otet, atat, sunt nemaipomeniti.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Doina, sunt un deliciu. Si eu procedez la fel !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      O reteta...picanta...dar frumos colorata!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Cred ca ies tare aromati.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Multumim pentru idee.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Interesant condiment!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • 2 kg ardei iuti si peperoni de toate culorile
  • 1 litru otet de 9 grade
  • 1 kg zahar
  • 1 lingura sare sau 1 plic pikant fix

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ghiveciul meu preferat