autor:

FLORINEL

» » Mancaruri cu carne

Mnacarica de mazare cu carne de vitel

Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
-500 g carne de vitel,, -600 g.mazare dulce,, -3 oua,, -12 felii de bacon,, -1 catel de usturoi,, -40 g.telemea de oaie,, -20g.faina,, -20g.unt,, -2 linguri sherry,, -2 linguri brandy,, -1 ramurica de cimbrisor,, -2 fire de tarhon,, -3 fire de patrunjel verde,, -salata pentru decor,, -sare,, -piper proaspat macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se taie carnea in fasii subtiri,se stropeste cu sherry si brandy,se presara cu patrunjelul, cimbrisorul si tarhonul tocate marunt si se lasa 2 ore la rece.

2.Se caleste in unt usturoiul,se adauga carnea si, se calesc impreuna.

3.Mazarea dulce se fierbe 10 minute in apa sarata ,apoi se marineaza 2/3 din cantitate.Cand s-a racit , se amesteca cu ouale ,cu faina ,cu telemeaua de oaie ,cu carnea ,sare, piperul si restul de mazare dulce neturmixata.

4.Se captuseste cu hartie de copt o forma de chec,apoi cu feliile de bacon,care trebuie sa treaca de marginile formei,se pune compozitia de carne si se acopera cu capetele baconului.

5.Se frige terina 45 minute la 180*C.Se serveste rece pe un pat de salata verde cu un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mnacarica de mazare cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    E delicioasa mazarea fie cu carne de vita, fie cu pui.Eu am preparat-o simpla, ca suntem in post.

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -500 g carne de vitel,
  • -600 g.mazare dulce,
  • -3 oua,
  • -12 felii de bacon,
  • -1 catel de usturoi,
  • -40 g.telemea de oaie,
  • -20g.faina,
  • -20g.unt,
  • -2 linguri sherry,
  • -2 linguri brandy,
  • -1 ramurica de cimbrisor,
  • -2 fire de tarhon,
  • -3 fire de patrunjel verde,
  • -salata pentru decor,
  • -sare,
  • -piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

E delicioasa mazarea fie cu carne de vita, fie cu pui.Eu am preparat-o simpla, ca suntem in post.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate