autor:

FLORINEL

» » Mancaruri cu carne

Mnacarica de mazare cu carne de vitel

Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
-500 g carne de vitel,, -600 g.mazare dulce,, -3 oua,, -12 felii de bacon,, -1 catel de usturoi,, -40 g.telemea de oaie,, -20g.faina,, -20g.unt,, -2 linguri sherry,, -2 linguri brandy,, -1 ramurica de cimbrisor,, -2 fire de tarhon,, -3 fire de patrunjel verde,, -salata pentru decor,, -sare,, -piper proaspat macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se taie carnea in fasii subtiri,se stropeste cu sherry si brandy,se presara cu patrunjelul, cimbrisorul si tarhonul tocate marunt si se lasa 2 ore la rece.

2.Se caleste in unt usturoiul,se adauga carnea si, se calesc impreuna.

3.Mazarea dulce se fierbe 10 minute in apa sarata ,apoi se marineaza 2/3 din cantitate.Cand s-a racit , se amesteca cu ouale ,cu faina ,cu telemeaua de oaie ,cu carnea ,sare, piperul si restul de mazare dulce neturmixata.

4.Se captuseste cu hartie de copt o forma de chec,apoi cu feliile de bacon,care trebuie sa treaca de marginile formei,se pune compozitia de carne si se acopera cu capetele baconului.

5.Se frige terina 45 minute la 180*C.Se serveste rece pe un pat de salata verde cu un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mnacarica de mazare cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca cu carne si paste fainoase

Musaca cu carne si paste fainoase

Punem pastele fainoase la fiert intr-o oala cu apa calda si sare le lasam sa fiarba 10 minute.Dupa

15 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Fasole boabe cu ciolan

Fasole boabe cu ciolan

Fasolea se lasa in apa la inmuiat peste noapte A doua zi se schimba apa si se pune la fiert .Cand

8 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    E delicioasa mazarea fie cu carne de vita, fie cu pui.Eu am preparat-o simpla, ca suntem in post.

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -500 g carne de vitel,
  • -600 g.mazare dulce,
  • -3 oua,
  • -12 felii de bacon,
  • -1 catel de usturoi,
  • -40 g.telemea de oaie,
  • -20g.faina,
  • -20g.unt,
  • -2 linguri sherry,
  • -2 linguri brandy,
  • -1 ramurica de cimbrisor,
  • -2 fire de tarhon,
  • -3 fire de patrunjel verde,
  • -salata pentru decor,
  • -sare,
  • -piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

E delicioasa mazarea fie cu carne de vita, fie cu pui.Eu am preparat-o simpla, ca suntem in post.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui diablo