autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Morcovi cu slaninuta

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 450-700 g morcovi curatati si taiati felii subtiri, , 50 g unt, , 6 felii slaninuta (bacon), taiate cubulete, , 1 ceapa verde tocata marunt, , 2 lingurite zahar,, sare,, piper negru, , 4-6 linguri zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , 2 linguri patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun morcovii intr-o cratita, se acopera cu apa, se lasa sa dea in clocot, se iau de pe foc si se scurg bine intr-o strecuratoare.
Se topeste untul intr-o cratita curata si se prajeste in el slaninuta, doar cat sa se rumeneasca putin. Se adauga morcovii si ceapa, se amesteca bine, se presara deasupra zaharul, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba incet, circa 8-10 minute, adaugand cate putina zeama concentrata de pui.
Dupa ce s-au inmuiat morcovii si au absorbit toata zeama, se pun pe un platou incins, se garnisesc cu patrunjel verde tocat si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Morcovi cu slaninuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute

Gulii umplute

Curatam guliile si cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul lor, astfel incat marginile guliilor

5 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce la cuptor

Varza dulce la cuptor

Varza se taie fideluta si se pune la oparit in apa cu sare pentru citeva minute, apoi se scurge

11 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 450-700 g morcovi curatati si taiati felii subtiri
  • 50 g unt
  • 6 felii slaninuta (bacon)
  • taiate cubulete
  • 1 ceapa verde tocata marunt
  • 2 lingurite zahar,
  • sare,
  • piper negru
  • 4-6 linguri zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • 2 linguri patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pui cu smantana