autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Morcovi “Parma”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm), , sare, , zahar, , 200 g salata verde, , 12 felii de sunca sau jambon., Pentru sosul vinegreta - 1 ceapa mica (de arpagic), , 1 portocala mica, , 2 lingurite mustar (putin iute), , 1 lingurita praf de curry (tot putin iute), , 2 linguri vin alb, , 6 linguri ulei de floarea-soarelui, , piper proaspat macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Morcovii (intregi, cu frunzulite) se curata, se fierb 8-10 minute in apa cu putina sare si putin zahar, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Salata se curata, se spala si se taie fasii mai late. Pentru sosul vinegreta - Se curata ceapa si se toaca marunt. Portocala se stoarce. Se amesteca ceapa, mustarul, praful de curry, otetul si zeama de portocala si apoi se adauga uleiul, batand bine cu furculita. Se gusta de sare si piper. Fiecare morcov se infasoara intr-o felie de sunca sau jambon, se asaza toti pe un platou, se acopera cu fasiile de salata si se stropesc cu sosul vinegreta, dupa care se lasa cateva minute sa se patrunda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Morcovi “Parma”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de morcovi,telina si mar

Salata de morcovi,telina si mar

Toate ingredientele se spala si se dau pe razatoare, mare sau mica (eu prefer mare) si se amesteca

6 voturi    1 comentariu
20 min
Salate reci
Salata de morcovi

Salata de morcovi

Se curata si se spala bine morcovii, apoi se dau pe razatoarea mare. Se adauga ulei si otet dupa

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm)
  • sare
  • zahar
  • 200 g salata verde
  • 12 felii de sunca sau jambon.
  • Pentru sosul vinegreta - 1 ceapa mica (de arpagic)
  • 1 portocala mica
  • 2 lingurite mustar (putin iute)
  • 1 lingurita praf de curry (tot putin iute)
  • 2 linguri vin alb
  • 6 linguri ulei de floarea-soarelui
  • piper proaspat macinat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Dovlecei la cuptor cu carnati de casa