autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Morcovi “Parma”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm), , sare, , zahar, , 200 g salata verde, , 12 felii de sunca sau jambon., Pentru sosul vinegreta - 1 ceapa mica (de arpagic), , 1 portocala mica, , 2 lingurite mustar (putin iute), , 1 lingurita praf de curry (tot putin iute), , 2 linguri vin alb, , 6 linguri ulei de floarea-soarelui, , piper proaspat macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Morcovii (intregi, cu frunzulite) se curata, se fierb 8-10 minute in apa cu putina sare si putin zahar, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Salata se curata, se spala si se taie fasii mai late. Pentru sosul vinegreta - Se curata ceapa si se toaca marunt. Portocala se stoarce. Se amesteca ceapa, mustarul, praful de curry, otetul si zeama de portocala si apoi se adauga uleiul, batand bine cu furculita. Se gusta de sare si piper. Fiecare morcov se infasoara intr-o felie de sunca sau jambon, se asaza toti pe un platou, se acopera cu fasiile de salata si se stropesc cu sosul vinegreta, dupa care se lasa cateva minute sa se patrunda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Morcovi “Parma”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de varza cu morcovi -All American coleslaw

Salata de varza cu morcovi -All American coleslaw

Varza se spala; se taie in sferturi si se indeparteaza cotorul. Se taie marunt sau patratele mai

10 voturi    11 comentarii
20 min
Salate de legume
Muschi de caprioara, piure de telina cu morcovi si sos de mure

Muschi de caprioara, piure de telina cu morcovi si sos de mure

Piureul: Se taie telina si morcovii cubulete si se calesc cu putina sare, unt si ulei intr-o cratita.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm)
  • sare
  • zahar
  • 200 g salata verde
  • 12 felii de sunca sau jambon.
  • Pentru sosul vinegreta - 1 ceapa mica (de arpagic)
  • 1 portocala mica
  • 2 lingurite mustar (putin iute)
  • 1 lingurita praf de curry (tot putin iute)
  • 2 linguri vin alb
  • 6 linguri ulei de floarea-soarelui
  • piper proaspat macinat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Crema de fasole uscata, varianta de post