autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Morcovi “Parma”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm), , sare, , zahar, , 200 g salata verde, , 12 felii de sunca sau jambon., Pentru sosul vinegreta - 1 ceapa mica (de arpagic), , 1 portocala mica, , 2 lingurite mustar (putin iute), , 1 lingurita praf de curry (tot putin iute), , 2 linguri vin alb, , 6 linguri ulei de floarea-soarelui, , piper proaspat macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Morcovii (intregi, cu frunzulite) se curata, se fierb 8-10 minute in apa cu putina sare si putin zahar, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Salata se curata, se spala si se taie fasii mai late. Pentru sosul vinegreta - Se curata ceapa si se toaca marunt. Portocala se stoarce. Se amesteca ceapa, mustarul, praful de curry, otetul si zeama de portocala si apoi se adauga uleiul, batand bine cu furculita. Se gusta de sare si piper. Fiecare morcov se infasoara intr-o felie de sunca sau jambon, se asaza toti pe un platou, se acopera cu fasiile de salata si se stropesc cu sosul vinegreta, dupa care se lasa cateva minute sa se patrunda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Morcovi “Parma”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de pui cu morcovi in suc de portocale

Piept de pui cu morcovi in suc de portocale

1. Se amesteca sucul de portocale cu otet. 2. Carnea se sareaza si se pipereaza.Se da prin faina.Se

6 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura cu morcovi si ghimbir

Prajitura cu morcovi si ghimbir

Morcovii ii curatam de coaja si ii razuim pe razatoarea mica. Ghimbirul confiat il taiem bucatele

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm)
  • sare
  • zahar
  • 200 g salata verde
  • 12 felii de sunca sau jambon.
  • Pentru sosul vinegreta - 1 ceapa mica (de arpagic)
  • 1 portocala mica
  • 2 lingurite mustar (putin iute)
  • 1 lingurita praf de curry (tot putin iute)
  • 2 linguri vin alb
  • 6 linguri ulei de floarea-soarelui
  • piper proaspat macinat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Sote de ciuperci cu piure de cartofi