autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Morcovi “Parma”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm), , sare, , zahar, , 200 g salata verde, , 12 felii de sunca sau jambon., Pentru sosul vinegreta - 1 ceapa mica (de arpagic), , 1 portocala mica, , 2 lingurite mustar (putin iute), , 1 lingurita praf de curry (tot putin iute), , 2 linguri vin alb, , 6 linguri ulei de floarea-soarelui, , piper proaspat macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Morcovii (intregi, cu frunzulite) se curata, se fierb 8-10 minute in apa cu putina sare si putin zahar, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Salata se curata, se spala si se taie fasii mai late. Pentru sosul vinegreta - Se curata ceapa si se toaca marunt. Portocala se stoarce. Se amesteca ceapa, mustarul, praful de curry, otetul si zeama de portocala si apoi se adauga uleiul, batand bine cu furculita. Se gusta de sare si piper. Fiecare morcov se infasoara intr-o felie de sunca sau jambon, se asaza toti pe un platou, se acopera cu fasiile de salata si se stropesc cu sosul vinegreta, dupa care se lasa cateva minute sa se patrunda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Morcovi “Parma”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de varza si morcovi cu pui

Salata de varza si morcovi cu pui

Se rad varza si morcovii, se amesteca cu puiul fiert la abur si cu sosul de branza de vaci, mustar

8 voturi    5 comentarii
30 min
Salate cu carne
Orez Basmati cu Morcovi

Orez Basmati cu Morcovi

Orezul este alimentul principal în Asia...le distingem în comert dupã tipurile de bob ( 9 tipuri). Orezul

6 voturi    3 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm)
  • sare
  • zahar
  • 200 g salata verde
  • 12 felii de sunca sau jambon.
  • Pentru sosul vinegreta - 1 ceapa mica (de arpagic)
  • 1 portocala mica
  • 2 lingurite mustar (putin iute)
  • 1 lingurita praf de curry (tot putin iute)
  • 2 linguri vin alb
  • 6 linguri ulei de floarea-soarelui
  • piper proaspat macinat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Varza a la Cluj mai deosebita :)