autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Morcovi “Parma”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm), , sare, , zahar, , 200 g salata verde, , 12 felii de sunca sau jambon., Pentru sosul vinegreta - 1 ceapa mica (de arpagic), , 1 portocala mica, , 2 lingurite mustar (putin iute), , 1 lingurita praf de curry (tot putin iute), , 2 linguri vin alb, , 6 linguri ulei de floarea-soarelui, , piper proaspat macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Morcovii (intregi, cu frunzulite) se curata, se fierb 8-10 minute in apa cu putina sare si putin zahar, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Salata se curata, se spala si se taie fasii mai late. Pentru sosul vinegreta - Se curata ceapa si se toaca marunt. Portocala se stoarce. Se amesteca ceapa, mustarul, praful de curry, otetul si zeama de portocala si apoi se adauga uleiul, batand bine cu furculita. Se gusta de sare si piper. Fiecare morcov se infasoara intr-o felie de sunca sau jambon, se asaza toti pe un platou, se acopera cu fasiile de salata si se stropesc cu sosul vinegreta, dupa care se lasa cateva minute sa se patrunda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Morcovi “Parma”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Rasolul de vita se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare, eu am folosit un wok, se pun

1 vot    0 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita

Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita

Se incinge uleiul de masline intr-o oala de fiert subpresiune si se caleste 3-4 minute carne de vita

8 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 morcovi (cu frunzulitele verzi de circa 1-2 cm)
  • sare
  • zahar
  • 200 g salata verde
  • 12 felii de sunca sau jambon.
  • Pentru sosul vinegreta - 1 ceapa mica (de arpagic)
  • 1 portocala mica
  • 2 lingurite mustar (putin iute)
  • 1 lingurita praf de curry (tot putin iute)
  • 2 linguri vin alb
  • 6 linguri ulei de floarea-soarelui
  • piper proaspat macinat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Barcute umpute si carnati prajiti