autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mousaka

Autor: geo26 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: geo26 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Ingrediente
1, 1/2 kg de vinete la gratar, 2 cepe, 1 kg carne tocata de vita, 2 sticle de passata (pulpa de rosii), ulei de masline, sare, piper, oregano, 2 foi de dafin si parmezan, , ptr bechamel: 1 l lapte, 100g unt, 2 oua, sare, nucusoara si 12 linguri faina

Dificultate: Medie Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt, se pune intr-o cratita cu un pic de ulei la prajit, se adauga carnea si se claeste bine, apoi se adauga passata, sarea si piperul dupa gust, oregano si foile de dafin. Se lasa la fiert cam 2 ore. Cand este gata, se ia o tava, se adauga un strat de vinete care au fost deja taiate rondele si coapte pe gratar, apoi se adauga un strat de sos de carne si parmezan deasupra si se repeta inca o data. Trebuie sa se termine cu un strat de vinete peste care se va adauga bechamelul care se prepara astfel: se fierbe bine laptele intr-o alta cratita se topeste untul, iar cand sunt gata se dau la o parte. Peste unt se adauga sarea, nucusoara, ouale, faina si imediat si laptele. Se amesteca totul cu mixerul bine sa nu ramana cocoloase. Se toarna peste mousaka si se mai pune deasupra putin parmezan. Se baga la cuptor timp de 30 min sau pana devine aurie deasupra. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousaka" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mousaka original greceasca

Mousaka original greceasca

Mod de pregatire: Vinetele se taie de-a lungul in felii (8-10 mm) se sareaza si se pun deoparte

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Carnea de vita taiata bucati se pregateste sote la cuptor, in vas Jena (putina apa, putin ulei de

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Mmmmm, ce buna!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

    Foarte,foarte buna...

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Arata foarte bine, sigur e si gustoasa. Am sa o incerc.

    • Fara foto

      geo26 , 04 iunie 2009

      Perfect!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • 1
  • 1/2 kg de vinete la gratar
  • 2 cepe
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 2 sticle de passata (pulpa de rosii)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 2 foi de dafin si parmezan
  • ptr bechamel: 1 l lapte
  • 100g unt
  • 2 oua
  • sare
  • nucusoara si 12 linguri faina

Raporteaza reteta

Retete
de geo26
Tzatziki

Tzatziki

Se curata castravetii de coaja, se rad sau se taie cubulete mici, se pun intr-un tifon sau un prosop

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate reci
Salata greceasca

Salata greceasca

Se spala toate legumele,se taie felii sau cuburi,se pun intr-un bol se adauga sare si otet apoi branza

8 voturi    3 comentarii
5 min
Salate reci
Taramosalata

Taramosalata

Intr-un robot de bucatarie se pune ceapa si miezul de paine,se adauga apa minerala si se fruleaza

5 voturi    8 comentarii
20 min
Salate reci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mmmmm, ce buna!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Carnita de porc cu ciuperci