Am cumpãrat în urmã cu ceva timp o cartea " Bucãtãria Greceascã", am gãsit o multime de bunãtãti acolo si sper sã ajung sã le pregãtesc:)
Aceastã moussaka este delicioasã si light, încercati:)
1) Vinetele se prãjesc, pe ambele pãrti fãrã a se suprapune, într-o tigaie antiaderentã cu foarte putin ulei de mãsline sau fripteuzã.
2) Carnea se pune la prãjit cu foarte putin ulei de mãsline, amestecând cam tot timpul 5 minute.
Adaugã ceapa si usturoiul si mai lasã 5 minute, apoi pune rosiile, pãtrunjelul,condimentele si lasã la foc mic pânã carnea se prãjeste bine.
3)Într-o formã pentru cuptor pune jumãtate de vinete, pune carnea si acoperã cu restul de vinete.
4) Bate ouãle cu iaurt, sare si piper.
Toarnã peste moussaka, si presarã brânza.
Dã la gratinat la cuptorul preîncãlzit, 40 minute.
Decoreazã cu mãsline si serveste imediat.
Poftã mare!
www.cozinhaderamona.blogspot.com
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii