Moussaka greceascã

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Moussaka greceascã

Ingrediente

  • 2 vinete, rondele fine
  • 450 gr carne de vacã tocatã
  • 2 cepe, rondele fine
  • 1 linguritã de usturoi tocat
  • 400 gr rosii tocate
  • 2 linguri de pãtrunjel tocat proaspãt
  • sare si piper, scortisoarã pudrã
  • 2 ouã
  • 300 ml iaurt grecesc natural
  • 1 lingurã de brânzã parmezan rasã
  • mãsline
  • ulei de mãsline

Mod de preparare

Am cumpãrat în urmã cu ceva timp o cartea " Bucãtãria Greceascã", am gãsit o multime de bunãtãti acolo si sper sã ajung sã le pregãtesc:)

Aceastã moussaka este delicioasã si light, încercati:)

1) Vinetele se prãjesc, pe ambele pãrti fãrã a se suprapune, într-o tigaie antiaderentã cu foarte putin ulei de mãsline sau fripteuzã.

2) Carnea se pune la prãjit cu foarte putin ulei de mãsline, amestecând cam tot timpul 5 minute.

Adaugã ceapa si usturoiul si mai lasã 5 minute, apoi pune rosiile, pãtrunjelul,condimentele si lasã la foc mic pânã carnea se prãjeste bine.

3)Într-o formã pentru cuptor pune jumãtate de vinete, pune carnea si acoperã cu restul de vinete.

4) Bate ouãle cu iaurt, sare si piper.

Toarnã peste moussaka, si presarã brânza.

Dã la gratinat la cuptorul preîncãlzit, 40 minute.

Decoreazã cu mãsline si serveste imediat.

Poftã mare!

www.cozinhaderamona.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise