autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Moussaka greceascã

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 25 octombrie 2011

Ingrediente
2 vinete, rondele fine, 450 gr carne de vacã tocatã, 2 cepe, rondele fine, 1 linguritã de usturoi tocat, 400 gr rosii tocate, 2 linguri de pãtrunjel tocat proaspãt, sare si piper, scortisoarã pudrã, 2 ouã, 300 ml iaurt grecesc natural, 1 lingurã de brânzã parmezan rasã, mãsline, ulei de mãsline

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Am cumpãrat în urmã cu ceva timp o cartea " Bucãtãria Greceascã", am gãsit o multime de bunãtãti acolo si sper sã ajung sã le pregãtesc:)
Aceastã moussaka este delicioasã si light, încercati:)

1) Vinetele se prãjesc, pe ambele pãrti fãrã a se suprapune, într-o tigaie antiaderentã cu foarte putin ulei de mãsline sau fripteuzã.
2) Carnea se pune la prãjit cu foarte putin ulei de mãsline, amestecând cam tot timpul 5 minute.
Adaugã ceapa si usturoiul si mai lasã 5 minute, apoi pune rosiile, pãtrunjelul,condimentele si lasã la foc mic pânã carnea se prãjeste bine.

3)Într-o formã pentru cuptor pune jumãtate de vinete, pune carnea si acoperã cu restul de vinete.
4) Bate ouãle cu iaurt, sare si piper.
Toarnã peste moussaka, si presarã brânza.
Dã la gratinat la cuptorul preîncãlzit, 40 minute.
Decoreazã cu mãsline si serveste imediat.
Poftã mare!


www.cozinhaderamona.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Moussaka greceascã" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Moussaka - musaca greceasca

Moussaka - musaca greceasca

Tocati ceapa, morcovul, si ardeiul gras apoi caliti in putin ulei. Adaugati carnea tocata cu putina

2 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpa de curcan in sos alb

Pulpa de curcan in sos alb

Punem pulpa la rumenit in ulei si unt. Dupa care adaugam ciupercile, morcovul si ceapa taiate in

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2011

    Trebuie sa o fac neaparat! Arata super!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2011

    Buna reteta si foarte frumoasa prezentare!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete
  • rondele fine
  • 450 gr carne de vacã tocatã
  • 2 cepe
  • rondele fine
  • 1 linguritã de usturoi tocat
  • 400 gr rosii tocate
  • 2 linguri de pãtrunjel tocat proaspãt
  • sare si piper
  • scortisoarã pudrã
  • 2 ouã
  • 300 ml iaurt grecesc natural
  • 1 lingurã de brânzã parmezan rasã
  • mãsline
  • ulei de mãsline

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Trebuie sa o fac neaparat! Arata super!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor