autor:

Gatiticuspor

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Moussaka - musaca greceasca

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 06 septembrie 2013

Ingrediente
- 4 vinete, , - 750 g carne tocata de vita, , - un morcov, , - o ceapa, , - un ardei gras, , - o lingura pasta de tomate, , - 3 cartofi feliati si fierti, , Pentru sosul bechamel:, , - 75 g unt, , - 75 g faina, , - 600ml lapte, , - 2 oua, , - sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Tocati ceapa, morcovul, si ardeiul gras apoi caliti in putin ulei.

Adaugati carnea tocata cu putina apa, cand carnea s-a calit adaugati pasta de tomate diluata in 100-150 ml apa, un praf de sare si piper si lasati sa fiarba inca 10-15 minute.

Pentru sosul bechamel topiti untul, adaugati faina si amestecati energic pana ce obtineti o coca moale. Adaugati laptele treptat si amestecati cu un tel pana ce sosul se ingroasa.

Taiati vinetele in felii cam de 3-4 mm grosime si caliti-le putin pe ambele parti. Asezati un strat de vinete prajite intr-un vas termorezistent.

Acoperiti vinetele cu un strat de carne tocata.

Adaugati ouale batute peste sosul bechamel si amestecati bine pana ce totul se omogenizeaza. Turnati un strat de sos peste carnea tocata. Procedati astfel pana ce epuizati toata carnea tocata si toate vinetele avand grija insa ca ultimul strat sa fie de carne.

La final asezati un strat de cartofii feliati si fierti. Un sfat am pentru voi, cand fierbeti cartofii nu ii lasati sa se inmoaie prea mult...fierbetii indeajuns incat sa ii puteti patrunde cu varful unui cutit dar sa ramana indeajuns de fermi sa ii puteti manevra.

Acoperiti cartofii cu restul de sos bechamel.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 160C/gaz 4 pentru 30-40 de minute sau pana ce capata o culoare aurie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Moussaka - musaca greceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole cu legume si muschi de porc afumat

Fasole cu legume si muschi de porc afumat

1. Legumele se curata si se taie marunt sau mai măşcat, cum va place. 2. Se pune mai intai ceapa

1 vot    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac scazut

Spanac scazut

Spanacul se spala bine in cateva ape, apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare, timp de 8-10

28 voturi    20 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Irina Schwarzenberg , 20 octombrie 2014

    vinetele le pun in cuptor si le ung cu ulei de masline ......sare si piper asa ca ca nu ingrase.se poate renunta la sosul bechamel .se bat 2 oua si se toarna pe deasupra /diatetic

  • Fara foto

    Gheorghita Rapanu , 06 iulie 2014

    super, o voi gati

  • Fara foto

    Liviu Navrescu , 01 aprilie 2014

    Am facut-o si eu. A iesit f bine, multumesc!

    • Fara foto

      Silvia Cavaleru , 01 aprilie 2014

      C-am ingrasa !...dar e minunata,multumim pentru retete

    • Fara foto

      Stela Nica , 26 martie 2014

      minunata!!!!!

    • Fara foto

      Dana Mailat , 29 septembrie 2013

      SUNTETI CEI MAI TARI AICI GASESTI ORI CE RETETA DORESTI

    • Fara foto

      daniela , 16 septembrie 2013

      eu am pregatit-o. este delicioasa, usoara. pentru cei ce agreaza gustul, reteta poate fi imbunatatita cu putin usturoi sau putina branza rasa.

    • Fara foto

      Daniel Pasniciuc , 12 septembrie 2013

      dar cate oua?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • - 4 vinete
  • - 750 g carne tocata de vita
  • - un morcov
  • - o ceapa
  • - un ardei gras
  • - o lingura pasta de tomate
  • - 3 cartofi feliati si fierti
  • Pentru sosul bechamel:
  • - 75 g unt
  • - 75 g faina
  • - 600ml lapte
  • - 2 oua
  • - sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

daniela

eu am pregatit-o. este delicioasa, usoara. pentru cei ce agreaza gustul, reteta poate fi imbunatatita cu putin usturoi sau putina branza rasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Orez cu legume si pui la cuptor