autor:

Gatiticuspor

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Moussaka - musaca greceasca

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 06 septembrie 2013

Ingrediente
- 4 vinete, , - 750 g carne tocata de vita, , - un morcov, , - o ceapa, , - un ardei gras, , - o lingura pasta de tomate, , - 3 cartofi feliati si fierti, , Pentru sosul bechamel:, , - 75 g unt, , - 75 g faina, , - 600ml lapte, , - 2 oua, , - sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Tocati ceapa, morcovul, si ardeiul gras apoi caliti in putin ulei.

Adaugati carnea tocata cu putina apa, cand carnea s-a calit adaugati pasta de tomate diluata in 100-150 ml apa, un praf de sare si piper si lasati sa fiarba inca 10-15 minute.

Pentru sosul bechamel topiti untul, adaugati faina si amestecati energic pana ce obtineti o coca moale. Adaugati laptele treptat si amestecati cu un tel pana ce sosul se ingroasa.

Taiati vinetele in felii cam de 3-4 mm grosime si caliti-le putin pe ambele parti. Asezati un strat de vinete prajite intr-un vas termorezistent.

Acoperiti vinetele cu un strat de carne tocata.

Adaugati ouale batute peste sosul bechamel si amestecati bine pana ce totul se omogenizeaza. Turnati un strat de sos peste carnea tocata. Procedati astfel pana ce epuizati toata carnea tocata si toate vinetele avand grija insa ca ultimul strat sa fie de carne.

La final asezati un strat de cartofii feliati si fierti. Un sfat am pentru voi, cand fierbeti cartofii nu ii lasati sa se inmoaie prea mult...fierbetii indeajuns incat sa ii puteti patrunde cu varful unui cutit dar sa ramana indeajuns de fermi sa ii puteti manevra.

Acoperiti cartofii cu restul de sos bechamel.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 160C/gaz 4 pentru 30-40 de minute sau pana ce capata o culoare aurie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Moussaka - musaca greceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida frantuzeasca

Conopida frantuzeasca

Conopida se curata, se rupe in buchetele , se spala si se fierbe in apa cu sare. 4 oua se fierb

9 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Se caleste in untura, ceapa taiata marunt, se adauga pasta de ardei, apoi varza taiata fideluta care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Irina Schwarzenberg , 20 octombrie 2014

    vinetele le pun in cuptor si le ung cu ulei de masline ......sare si piper asa ca ca nu ingrase.se poate renunta la sosul bechamel .se bat 2 oua si se toarna pe deasupra /diatetic

  • Fara foto

    Gheorghita Rapanu , 06 iulie 2014

    super, o voi gati

  • Fara foto

    Liviu Navrescu , 01 aprilie 2014

    Am facut-o si eu. A iesit f bine, multumesc!

    • Fara foto

      Silvia Cavaleru , 01 aprilie 2014

      C-am ingrasa !...dar e minunata,multumim pentru retete

    • Fara foto

      Stela Nica , 26 martie 2014

      minunata!!!!!

    • Fara foto

      Dana Mailat , 29 septembrie 2013

      SUNTETI CEI MAI TARI AICI GASESTI ORI CE RETETA DORESTI

    • Fara foto

      daniela , 16 septembrie 2013

      eu am pregatit-o. este delicioasa, usoara. pentru cei ce agreaza gustul, reteta poate fi imbunatatita cu putin usturoi sau putina branza rasa.

    • Fara foto

      Daniel Pasniciuc , 12 septembrie 2013

      dar cate oua?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • - 4 vinete
  • - 750 g carne tocata de vita
  • - un morcov
  • - o ceapa
  • - un ardei gras
  • - o lingura pasta de tomate
  • - 3 cartofi feliati si fierti
  • Pentru sosul bechamel:
  • - 75 g unt
  • - 75 g faina
  • - 600ml lapte
  • - 2 oua
  • - sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

daniela

eu am pregatit-o. este delicioasa, usoara. pentru cei ce agreaza gustul, reteta poate fi imbunatatita cu putin usturoi sau putina branza rasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Kabsa- mancare traditionala din bucataria Arabiei Saudite