autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

MOUSSAKA

Autor: dedytel (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dedytel (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
4 vinete mijlocii, 140 ml ulei de masline, 400 g carne tocata de miel, 2 cepe taiate marunt, 100 ml vin alb sec, 4 rosii rascoapte, 6 l.s. cascaval razuit, 1 sos Bechamel preparat conform retetei, piper negru macinat, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1) Se taie vinetele in felii groase de 1/2 cm. Se sareaza si se lasa aproximativ o ora si jumatate sa se odihneasca.
Se pun 2 linguri de ulei la incins si se prajeste
carnea tocata impreuna cu ceapa 15 min.
Se stropeste cu vin. Rosiile se cresteaza, se oparesc cu apa fierbinte, se indeparteaza coditele, coaja si
semintele si se adauga la carnea tocata.
Compozitia se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se inmoaie la foc mic 15 min.
2) Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (10 min la foc mare pentru cele cu gaz).
Se prajesc feliile de vinete in uleiul ramas. Se lasa sa se scurga de ulei.
Intr-o tava (cca 28 cm) se aseaza in straturi alternativ, felii de vinete si compozitia de carne tocata. Fiecare strat se pipereaza. Ultimul strat va fi de vinete.
3) Se toarna sosul Bechamel peste Moussaka. Deasupra se presara cascaval si se da la cuptor aproximativ o jumatate de ora.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "MOUSSAKA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Moussaka greceascã

Moussaka greceascã

Am cumpãrat în urmã cu ceva timp o cartea " Bucãtãria Greceascã", am gãsit o multime de bunãtãti

7 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Moussaka - musaca greceasca

Moussaka - musaca greceasca

Tocati ceapa, morcovul, si ardeiul gras apoi caliti in putin ulei. Adaugati carnea tocata cu putina

2 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 4 vinete mijlocii
  • 140 ml ulei de masline
  • 400 g carne tocata de miel
  • 2 cepe taiate marunt
  • 100 ml vin alb sec
  • 4 rosii rascoapte
  • 6 l.s. cascaval razuit
  • 1 sos Bechamel preparat conform retetei
  • piper negru macinat
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Shaorma dietetica de pui