autor:

» » Mancaruri cu carne

MOUSSAKA

Autor: dedytel (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dedytel (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
4 vinete mijlocii, 140 ml ulei de masline, 400 g carne tocata de miel, 2 cepe taiate marunt, 100 ml vin alb sec, 4 rosii rascoapte, 6 l.s. cascaval razuit, 1 sos Bechamel preparat conform retetei, piper negru macinat, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1) Se taie vinetele in felii groase de 1/2 cm. Se sareaza si se lasa aproximativ o ora si jumatate sa se odihneasca.
Se pun 2 linguri de ulei la incins si se prajeste
carnea tocata impreuna cu ceapa 15 min.
Se stropeste cu vin. Rosiile se cresteaza, se oparesc cu apa fierbinte, se indeparteaza coditele, coaja si
semintele si se adauga la carnea tocata.
Compozitia se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se inmoaie la foc mic 15 min.
2) Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (10 min la foc mare pentru cele cu gaz).
Se prajesc feliile de vinete in uleiul ramas. Se lasa sa se scurga de ulei.
Intr-o tava (cca 28 cm) se aseaza in straturi alternativ, felii de vinete si compozitia de carne tocata. Fiecare strat se pipereaza. Ultimul strat va fi de vinete.
3) Se toarna sosul Bechamel peste Moussaka. Deasupra se presara cascaval si se da la cuptor aproximativ o jumatate de ora.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "MOUSSAKA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Moussaka de cartofi, carne tocata din piept de pui, vinete si branza de oi

Moussaka de cartofi, carne tocata din piept de pui, vinete si branza de oi

Se curata cartofii si se taie in felii de 2 cm dupa care se pun intr-un castron cu apa rece si sare.Se

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Moussaka greceascã

Moussaka greceascã

Am cumpãrat în urmã cu ceva timp o cartea " Bucãtãria Greceascã", am gãsit o multime de bunãtãti

7 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 4 vinete mijlocii
  • 140 ml ulei de masline
  • 400 g carne tocata de miel
  • 2 cepe taiate marunt
  • 100 ml vin alb sec
  • 4 rosii rascoapte
  • 6 l.s. cascaval razuit
  • 1 sos Bechamel preparat conform retetei
  • piper negru macinat
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui pe sticla cu cartofi si mujdei