1) Se taie vinetele in felii groase de 1/2 cm. Se sareaza si se lasa aproximativ o ora si jumatate sa se odihneasca.
Se pun 2 linguri de ulei la incins si se prajeste
carnea tocata impreuna cu ceapa 15 min.
Se stropeste cu vin. Rosiile se cresteaza, se oparesc cu apa fierbinte, se indeparteaza coditele, coaja si
semintele si se adauga la carnea tocata.
Compozitia se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se inmoaie la foc mic 15 min.
2) Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (10 min la foc mare pentru cele cu gaz).
Se prajesc feliile de vinete in uleiul ramas. Se lasa sa se scurga de ulei.
Intr-o tava (cca 28 cm) se aseaza in straturi alternativ, felii de vinete si compozitia de carne tocata. Fiecare strat se pipereaza. Ultimul strat va fi de vinete.
3) Se toarna sosul Bechamel peste Moussaka. Deasupra se presara cascaval si se da la cuptor aproximativ o jumatate de ora.
Va doresc pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii