autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Moussakas in stil Cypriot

Autor: Ana Moraru (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana Moraru (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2008

Ingrediente
Ingrediente:, , 2 vinete mari (cat se poate de proaspete), 2 dovlecei verzi marime mijlocie (de asemeni proaspeti), 2 cartofi marisori, Ulei pt prajit, , 600g-700 g carne tocata de pork, 1 ceapa, 1 lingura bulion sau suc de rosii dupa gust, sare, piper dupa gust, patrunjel verde tocat, , Crema béchamel pt care avem nevoie de:, 800ml – 1 l lapte fiert, 1/3 pachet the unt, 5-6 linguri faina, 2 oua, ½-2/3 cascaval ras (sau halloumi – branza ciprioata), sare/piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se taie vinetele, dovleceii si cartofii in felii de-a lungul si se prajesc pe ambele parti dupa care se aseaza pe hartie de bucatarie ca sa absoarba uleiul.

Carnea tocata se prajeste cu ceapa dupa care se adauga bulionul si se lasa la foc domol pana scade zeama lasata de carne. La sfarsit se adauga sarea/piperul si patrunjelul.

Crema béchamel:
Se fierbe laptele separat.
In vasul in care se va prepara crema se adauga untul si se inmoaie la foc domol. Cand este topit si face spuma se adauga faina incet incet si se freaca repede cu o lingura de lemn pana ce se absoarbe toata faina. Daca mai este nevoie adaugati putin unt.
Si acum partea mai dificila: adugarea laptelui se face incet amestecand repede ca sa nu se faca cocoloase (amestecati cu telul de batut oua sau mamaliga acela de sarma). In cazul nefericit in care se fac cocoloase (mi s-a intamplat odata), bateti compozitia la blender si apoi adugati restul de lapte. Foarte important: crema se face pe aragaz la foc mic ca sa se incorporeze faina si sa-i dea volum cremei (trebuie sa fie consistenta, nici prea subtire nici prea groasa). Se i-a de pe foc. Sarea si piperul se pot adauga in lapte la inceput. La 2-3 minute dupa ce s-a luat de pe foc se pot adauga ouale intregi, nebatute si se amesteca repede ca sa se incorporeze in crema. Dupa oua adaugam cascavalul ras.


Dupa ce am pregatit toate cele de mai sus ungem un vas de PYREX mai mare (35-40cm lungime) cu putina crema si asezam un strat de legume, apoi un strat de carne tocata peste care optional se poate presara cascaval ras si putina crema (2-3 linguri), dupa care adugam alt strat de legume. Peste legume se toarna crema. Optional se presara cascaval ras dupa care se da la cuptor la 170C-175C pentru 40-45 minute (pana ce se rumeneste crema).

Se poate servi cald sau rece cu salata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Moussakas in stil Cypriot" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

Pregatim frunzele de vita de vie asa: intrun cratit punem apa la clocotit si oparim frunzele(se introduc

3 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita cu carne de porc si paste

Tocanita cu carne de porc si paste

carnea se taie cubulete mici si se pune la calit intr-o cratita cu ulei incins. se amesteca continu

8 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 vinete mari (cat se poate de proaspete)
  • 2 dovlecei verzi marime mijlocie (de asemeni proaspeti)
  • 2 cartofi marisori
  • Ulei pt prajit
  • 600g-700 g carne tocata de pork
  • 1 ceapa
  • 1 lingura bulion sau suc de rosii dupa gust
  • sare
  • piper dupa gust
  • patrunjel verde tocat
  • Crema béchamel pt care avem nevoie de:
  • 800ml – 1 l lapte fiert
  • 1/3 pachet the unt
  • 5-6 linguri faina
  • 2 oua
  • ½-2/3 cascaval ras (sau halloumi – branza ciprioata)
  • sare/piper dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Varza verde cu pulpa de porc