autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Moussakas in stil Cypriot

Autor: Ana Moraru (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana Moraru (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2008

Ingrediente
Ingrediente:, , 2 vinete mari (cat se poate de proaspete), 2 dovlecei verzi marime mijlocie (de asemeni proaspeti), 2 cartofi marisori, Ulei pt prajit, , 600g-700 g carne tocata de pork, 1 ceapa, 1 lingura bulion sau suc de rosii dupa gust, sare, piper dupa gust, patrunjel verde tocat, , Crema béchamel pt care avem nevoie de:, 800ml – 1 l lapte fiert, 1/3 pachet the unt, 5-6 linguri faina, 2 oua, ½-2/3 cascaval ras (sau halloumi – branza ciprioata), sare/piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se taie vinetele, dovleceii si cartofii in felii de-a lungul si se prajesc pe ambele parti dupa care se aseaza pe hartie de bucatarie ca sa absoarba uleiul.

Carnea tocata se prajeste cu ceapa dupa care se adauga bulionul si se lasa la foc domol pana scade zeama lasata de carne. La sfarsit se adauga sarea/piperul si patrunjelul.

Crema béchamel:
Se fierbe laptele separat.
In vasul in care se va prepara crema se adauga untul si se inmoaie la foc domol. Cand este topit si face spuma se adauga faina incet incet si se freaca repede cu o lingura de lemn pana ce se absoarbe toata faina. Daca mai este nevoie adaugati putin unt.
Si acum partea mai dificila: adugarea laptelui se face incet amestecand repede ca sa nu se faca cocoloase (amestecati cu telul de batut oua sau mamaliga acela de sarma). In cazul nefericit in care se fac cocoloase (mi s-a intamplat odata), bateti compozitia la blender si apoi adugati restul de lapte. Foarte important: crema se face pe aragaz la foc mic ca sa se incorporeze faina si sa-i dea volum cremei (trebuie sa fie consistenta, nici prea subtire nici prea groasa). Se i-a de pe foc. Sarea si piperul se pot adauga in lapte la inceput. La 2-3 minute dupa ce s-a luat de pe foc se pot adauga ouale intregi, nebatute si se amesteca repede ca sa se incorporeze in crema. Dupa oua adaugam cascavalul ras.


Dupa ce am pregatit toate cele de mai sus ungem un vas de PYREX mai mare (35-40cm lungime) cu putina crema si asezam un strat de legume, apoi un strat de carne tocata peste care optional se poate presara cascaval ras si putina crema (2-3 linguri), dupa care adugam alt strat de legume. Peste legume se toarna crema. Optional se presara cascaval ras dupa care se da la cuptor la 170C-175C pentru 40-45 minute (pana ce se rumeneste crema).

Se poate servi cald sau rece cu salata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Moussakas in stil Cypriot" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu sos de rosi si usturoi

Pui cu sos de rosi si usturoi

Se curata pulpele foarte bine si le taiem in doua, tocam ceapa solzisori si le punem la fiert cu

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciolan rasol cu friganele

Ciolan rasol cu friganele

Se pune jambonul bine spalat si curatat sa fiarba in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

7 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 vinete mari (cat se poate de proaspete)
  • 2 dovlecei verzi marime mijlocie (de asemeni proaspeti)
  • 2 cartofi marisori
  • Ulei pt prajit
  • 600g-700 g carne tocata de pork
  • 1 ceapa
  • 1 lingura bulion sau suc de rosii dupa gust
  • sare
  • piper dupa gust
  • patrunjel verde tocat
  • Crema béchamel pt care avem nevoie de:
  • 800ml – 1 l lapte fiert
  • 1/3 pachet the unt
  • 5-6 linguri faina
  • 2 oua
  • ½-2/3 cascaval ras (sau halloumi – branza ciprioata)
  • sare/piper dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chili con carne