autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

Mousse de ciocolata

Autor: maflo (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maflo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Ingrediente
350 g ciocolata neagra, 180 g zahar farin, 4 oua, 250 ml Cointreau, 200 ml frisca lichida, 75 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Se topeste ciocolata la bain-marie dupa care se adauga untul treptat si se lasa sa se raceasca.

Se bate galbenusul cu zaharul dupa care se adauga Cointreau.

Albusurile se bat spuma ca pentru bezele.

frisca se bate dar fara zahar.

Cand ciocolata este aproape rece se aduga treptat amestecul de galbenus cu zahar si cu Cointreau dupa ce sa incorporat acest amestec se adauga frisca treptat si ultimul adaugam albasul batut spuma (tot treptat).

Dupa ce am incorporat toate ingredientele punem moussul in forme mici si se da la frigider 3 ore inainte de a se consuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Clatite cu mousse de ciocolata si sos de cirese/zmeura

Clatite cu mousse de ciocolata si sos de cirese/zmeura

Mousse de ciocolata Se incalzesc 150 ml frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere, se

6 voturi    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata

Blat: Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    foarte bun!

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de maflo
Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei

Se caleste prazul taiat in felii( e mai bun decat ceapa pt. ca nu e asa de puternic la gust ) la

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Rosii cu branza Provolone

Rosii cu branza Provolone

Se pune intr-o tava mica ulei de masline, (din rosie se taie 2 felii rotunde) dupa care se pun

7 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Jeleu din struguri Kis Mis Jeleu din struguri Kis Mis

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece. Am pus boabele de struguri la fiert cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Pasta de porumbe (poroambe) Pasta de porumbe (poroambe)

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Clatite cu mere caramelizate si migdale crocante