250 ml smantana se bat frisca tare si se baga la frigider. Se separa 5 oua, albusurile se bat spuma tare si se introduc la frigider. La un bain-marie se topeste cu 20 g de unt ciocolata neagra, se bat 5 galbenusuri cu 50 g zahar si se introduc in bain-marie peste ciocolata topita neagra. Se mai adauga cacao. Se amesteca dupa aceea in ordinea aceasta: ciocolata se amesteca cu galbenusurile batute, apoi cu spuma de oua batuta, iar la fnal cu frisca. Se baga la rece. La fel se procedeaza si cu mousse-ul de ciocolata alba, numai ca nu se adauga cacao. Se sevesc in pahare, o cupa din fiecare mousse cu fructe deasupra. Ex: portocale taiate cubulete mici, kiwi taiate tot cubulete sau compot de ananas taiat marunt (ca zarzavatul la ciorbe) amestecat apoi cu zeama din compot si pus deasupra mousse-ului.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii