autor:

Piri Piri e Canela

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Mousse de Kiwi

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Ingrediente
Pt.4 portii:, 5 foi de gelatinã incolorã, 4-5 kiwii proaspeti, 0,5 dl de apã, 200 gr. zahãr, 1 baton de scortisoarã, 200-300 dl de smântânã pt.friscã, 2 linguri de vin de Porto,sau orice altã bãuturã dupã plac:))

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1)Foile de gelatinã, se lasã sã se topeascã intr-un bol cu apã cât sã le acopere(cel putin 2 min.).
Kiwii se curãtã de coajã(salveazã unul sau 4 felii pt. decor).
Intr-o tigaie sau cratitã antiaderentã,pune kiwii tocat mãrunt,apa,zahãrul,vinul si scortisoara.
Lasã la fiert, la foc mic,cam 8 minute.
2)Ia de pe foc si piseazã cu blenderul.
Scurge foile de gelatinã,si amestecã bine cu crema de kiwii.
Bate bine smântâna,fãrã a adãuga zahãr.
Amestecã crema de kiwii cu frisca.
3)Toarnã crema in 4 cupe.
Se pot orna dupã gust:))
Eu am pus friscã,felii de kiwii,si deasupra scortisoarã pudrã.
Se dau la rece câteva ore inainte de a servi:))
Poftã bunã!:d
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de Kiwi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Spuma de banane

Spuma de banane

Bananele fara coaja se trec prin sita sau se paseaza foarte bine ,se adauga zaharul si se incorporeaza

8 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Croissant cu ciocolata si caramel

Croissant cu ciocolata si caramel

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

12 voturi    15 comentarii
3h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Cris

    Cris (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Am pus reteta asta pe locul intai la capitolul "numai bune de incercat".

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Foarte bun!

  • Truedelights

    Truedelights (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Vreau si eu ! sa ma racoresc putin! :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Foarte fina si aromata!*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Delicios, racoritor!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Tare bine mai arata! Pot sa "fur" si eu o portie :D.....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Minunat desert, pentru zille fierbinti*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Bun, bun! Idei de vara!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Delicios si racoritor!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Tare bine mai arata...Pacat ca sunt alergica la kiwi...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Sigur a fost foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pt.4 portii:
  • 5 foi de gelatinã incolorã
  • 4-5 kiwii proaspeti
  • 0,5 dl de apã
  • 200 gr. zahãr
  • 1 baton de scortisoarã
  • 200-300 dl de smântânã pt.friscã
  • 2 linguri de vin de Porto,sau orice altã bãuturã dupã plac:))

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Cris (Chef de cuisine)

Am pus reteta asta pe locul intai la capitolul "numai bune de incercat".

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Malabi cu fructe de padure Malabi cu fructe de padure

Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra si putina sare si de asemeni smantana de gatit pe foc mic sau potrivit. Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Budinci
Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Crema Chantilly (frisca)