autor:

silviana maftei

» » Spume si creme dulci

mousse de lamaie cu capsuni

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
350 g capsuni, 1 plic gelatina pudra, 125 ml apa, 150 g zahar pudra, 2 linguri coaja de lamaie, 125 ml zeama de lamaie, 1 lingura de ulei, 1 ou, 300 g iaurt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Gelatina se dizolva in jumatate de cantitate de apa, intr-un castron, se lasa 5 min. Fructele se curata si se taie. Cealalta jumatate de apa se amesteca cu zaharul, razatura de lamaie, uleiul si oul intr-o craticioara, se omogenizeaza, se fierbe la foc mic, amestecand continu, aprox 5 min, pana ce compozitia este fierbinte, se adauga gelatina inmuiata, se amesteca in compozitie pina se dizolva gelatina.

Se lasa la racit la temp camerei amestecand cind si cand, se adauga iaurtul. Se pune in forme, un strat de capsuni, un strat de mousse de lamaie, se acopera si se tin la frigider pana se intaresc - aprox 3 ore.

Se pot folosi dupa preferinta ce fructe doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "mousse de lamaie cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Supa de visine

Supa de visine

Intr-o cratita, pe foc mediu, toarna conserva de visine cu tot cu sirop.Adauga 500 ml lapte si amesteca. Intr-un

3 voturi    4 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Tiramisu de portocalã

Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 350 g capsuni
  • 1 plic gelatina pudra
  • 125 ml apa
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri coaja de lamaie
  • 125 ml zeama de lamaie
  • 1 lingura de ulei
  • 1 ou
  • 300 g iaurt

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O bunatate,felicitari.

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Mousse de Cãpsuni