In luna iunie ti-am pregatit un dosar special pentru copii, cu retete sanatoase si usoare pe care le poti pregati nu doar pentru prichindelul tau, cat si pentru tine! Alaturi de reteta de mousse de mango, vei gasi in Good Food de iunie si alte retete delicioase cu fructe.
Portii: 5
Timp de preparare: 20 minute
120ml suc de lime
putina sare
2kg de mango copt
115g de zahar
1 lingura de gelatina
2 albusuri
120ml de smantana dulce, de minim 30%
1. Se curaţa fructele, se taie in felii, indepartand samburele si se fac piure cu ajutorul unui blender, impeuna cu sucul de lime - cu grija sa nu fie foarte mixate. Se adauga amestecand zaharul.
2. Se dizolva gelatina in 50ml de apa fierbinte; se lasa la racit si se adauga amestecand in piurelul de mango.
3. Se bat albusurile cu sarea pana fac varfuri. Se bate smantana pana se intareste. Se incorporeaza smantana batuta in albusuri, apoi acest amestec se adauga cu grija la piureul de mango. Se pune compoziţia intr-o farfurie mare sau in forme mai mici si se raceste in congelator 2-3 ore.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii