autor:

husni

» » Conserve si muraturi

Masline verzi murate

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Ingrediente
-12 kg masline verzi, -2,5 kg lamii, -cca 300 grame ardei iute (sau dupa gust), -apa, -sare, -niste ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 80h

18 voturi

Mod de preparare

Maslinele (verzi) cu niste sare se zdrobesc putin, se pune putina sare, sa nu alunece.
Dupa ce se zdrobesc, se spala bine si se pun apoi in apa. Se lasa in apa 2 zile (iese amareala putin) schimbind apa de 2 ori pe zi (dimineata si seara). In vasele in care se pun maslinele punem masline cam pina la jumatatea vasului iar restul apa. Maslinele, in cele 2 zile, se umfla.
Dupa cele 2 zile, se mureaza asa:
Cele 2,5 kg de lamii se impart in doua jumatati se taie felii (fiecare lamiie, spalata, se taie in 4 felii), cealalta jumatate (spalate) se storc. Ardeiul iute (spalat) se taie tot felii.
Maslinele (nu va speriati daca sint maronii, asta e din cauza apei, in care au stat) se amesteca cu lamiile (taiate) si cu ardeiul iute (taiat). Cu compozitia asta se umplu borcane. Se lasa borcanul (sticla), fara masline cca 6-7 cm.
Se pune peste niste zeama de lamiie (sucul, pe care-l avem, il impartim la toate borcanele). Punem apoi saramura (pt 1 l de apa, se pun 100 g sare), sa acopere maslinele, apoi punem ulei de masline (un strat de vreo 3 cm), uleiul se pune pentru a face un strat izolator intre masline si aerul de afara (chiar daca borcanul se inchide ermetic, putin aer poate intra).
Se inchid borcanele ermetic si a doua zi (ca sa se observe daca fermenteaza si dau afara), se pun intr-un loc intunecos si rece (de exemplu intr-o camara).
Se pot consuma, cam dupa o luna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Masline verzi murate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Tocana cu orez

Tocana cu orez

Intr-o craticioara, punem orezul sa fiarba. Legumele le curatam, spalam, tocam iar morcovii ii dam

10 voturi    2 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Legume conservate in zeama de varza

Legume conservate in zeama de varza

Varza se taie fasii, ardeiul se taie rondele, castravetii se feliaza nu foarte subtire. Se amesteca

2 voturi    2 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Niculae Ioana , 18 octombrie 2014

    am maslinele ,dar reteta pe care mi-a dat-o cineva din Grecia presupunea tinerea lor in apa cam 40 de zile.In primele 2 saptamani am shimbat apa zilnic ,2 sapt. la 2 zile,si 2 sapt la 3 zile.Dapa acest timp se urmeaza procedeul de murare ca cel pe care l-ati prezentat.Eu mai am acum 6 zile si nu stiu daca sa le mai tin sau nu,ar fi bine daca am scurta timpul asta de tinut in apa .O sa va scriu cand or sa fie gata1

  • Fara foto

    Elena Ichim , 07 ianuarie 2014

    vreau sa o prepar

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Super !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Măsline murate, mmm bune!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Interesanta aceasta metoda de conservare (murare) a maslinelor.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Interesanta aceasta metoda de conservare (murare) a maslinelor.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Interesant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

80h

18 voturi

Ingrediente

  • -12 kg masline verzi
  • -2,5 kg lamii
  • -cca 300 grame ardei iute (sau dupa gust)
  • -apa
  • -sare
  • -niste ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna