autor:

husni

» » Conserve si muraturi

Masline verzi murate

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Ingrediente
-12 kg masline verzi, -2,5 kg lamii, -cca 300 grame ardei iute (sau dupa gust), -apa, -sare, -niste ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 80h

21 voturi

Mod de preparare

Maslinele (verzi) cu niste sare se zdrobesc putin, se pune putina sare, sa nu alunece.
Dupa ce se zdrobesc, se spala bine si se pun apoi in apa. Se lasa in apa 2 zile (iese amareala putin) schimbind apa de 2 ori pe zi (dimineata si seara). In vasele in care se pun maslinele punem masline cam pina la jumatatea vasului iar restul apa. Maslinele, in cele 2 zile, se umfla.
Dupa cele 2 zile, se mureaza asa:
Cele 2,5 kg de lamii se impart in doua jumatati se taie felii (fiecare lamiie, spalata, se taie in 4 felii), cealalta jumatate (spalate) se storc. Ardeiul iute (spalat) se taie tot felii.
Maslinele (nu va speriati daca sint maronii, asta e din cauza apei, in care au stat) se amesteca cu lamiile (taiate) si cu ardeiul iute (taiat). Cu compozitia asta se umplu borcane. Se lasa borcanul (sticla), fara masline cca 6-7 cm.
Se pune peste niste zeama de lamiie (sucul, pe care-l avem, il impartim la toate borcanele). Punem apoi saramura (pt 1 l de apa, se pun 100 g sare), sa acopere maslinele, apoi punem ulei de masline (un strat de vreo 3 cm), uleiul se pune pentru a face un strat izolator intre masline si aerul de afara (chiar daca borcanul se inchide ermetic, putin aer poate intra).
Se inchid borcanele ermetic si a doua zi (ca sa se observe daca fermenteaza si dau afara), se pun intr-un loc intunecos si rece (de exemplu intr-o camara).
Se pot consuma, cam dupa o luna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Masline verzi murate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar

5 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi
Ardei iuti umpluti cu branza ,marinati

Ardei iuti umpluti cu branza ,marinati

Se spala ardeii apoi le taiem cotorul ca un capac si scoatem semintele si nervurile. Intr-un bol

7 voturi    5 comentarii
20 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica , 01 octombrie 2018

    Si in luna aceasta nu ne mai atingem de ele?! Nu se lasa sarea la fund?

  • Fara foto

    Boboaca Ilie-Marius , 26 septembrie 2017

    am urmat cu "sfintenie" reteta ,sper sa-mi iasa. Am cules cam vreo ora la ele

  • Fara foto

    Niculae Ioana , 18 octombrie 2014

    am maslinele ,dar reteta pe care mi-a dat-o cineva din Grecia presupunea tinerea lor in apa cam 40 de zile.In primele 2 saptamani am shimbat apa zilnic ,2 sapt. la 2 zile,si 2 sapt la 3 zile.Dapa acest timp se urmeaza procedeul de murare ca cel pe care l-ati prezentat.Eu mai am acum 6 zile si nu stiu daca sa le mai tin sau nu,ar fi bine daca am scurta timpul asta de tinut in apa .O sa va scriu cand or sa fie gata1

    • Fara foto

      Elena Ichim , 07 ianuarie 2014

      vreau sa o prepar

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Super !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Măsline murate, mmm bune!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Interesanta aceasta metoda de conservare (murare) a maslinelor.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Interesanta aceasta metoda de conservare (murare) a maslinelor.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Interesant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

80h

21 voturi

Ingrediente

  • -12 kg masline verzi
  • -2,5 kg lamii
  • -cca 300 grame ardei iute (sau dupa gust)
  • -apa
  • -sare
  • -niste ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Rodica

Si in luna aceasta nu ne mai atingem de ele?! Nu se lasa sarea la fund?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pepene verde murat (lubenita,harbuz)