autor:

autor

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Mucenici moldovenesti

    Reteta postata pe: 05 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 05 februarie 2014

Ingrediente
600 g faina, 1 ou, 25 g drojdie, putina coaja rasa de lamaie, 30 g unt, 1 lingurita zahar, 1/2 lingurita sare, 300 ml lapte, Pentru sirop:, 1 ceasca zahar, 1 ceasca miere, 2 cesti de apa, 1/2 lingurita esenta de vanilie, Pentru topping:, 250 g nuci tocate

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

1 vot

Mod de preparare

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul ingredientelor.

Vom obtine un aluat moale pe care il lasam sa creasca la loc caldut. Cand acesta creste (si va creste mult), il impartim in 8 bucati din care modelam rulouri, pe care le impletim sub forma de 8. Punem mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ii vom coace la 180°C timp de 45 de minute.

Cat timp acestia se coc pregatim siropul: fierbem apa cu zahar timp de 4-5 minute. Lasam sa se raceasca putin si adaugam mierea de albine. Cand mucenicii sunt gata ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se raceasca putin, apoi turnam siropul peste ei.

Ii servim proaspeti, cu nuci presarate din belsug.

Pofta buna!

Mai multe retete descoperiti pe blogul Diva in Bucatarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Intr-un vas mic se amesteca drojdia cu putina apa calda pana se dizolva drojdia. Intr-un vas mare

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mi-au placut dintotdeauna mucenicii moldovenesti si-am strambat din nas, tot din timpuri de demult,

21 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

1 vot

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • putina coaja rasa de lamaie
  • 30 g unt
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 300 ml lapte
  • Pentru sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 1 ceasca miere
  • 2 cesti de apa
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru topping:
  • 250 g nuci tocate

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec pufos