mucenici moldovenesti

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
mucenici moldovenesti

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 125ml lapte caldut
  • 125ml apa calduta
  • 150g zahar tos
  • 1 ou
  • 80g unt
  • 1 lingurita rasa sare
  • Pentru sirop:
  • 300ml apa
  • 150g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 esenta de rom
  • Coaja rasa de la o lamiae
  • Pentru deasupra:
  • Miere,Miez de nuca macinat

Mod de preparare

La masina de paine, puneti ingredientele in cuva, in urmatoarea ordine: lapte, apa, unt (pe care il topim in prealabil in cuptorul cu microunde), oul, zaharul tos, pliculetul de drojdie uscata, faina si sare, la programul de framantat si dospit.

Daca framantati aluatul cu mana, atunci, puneti intr-un castron incapator faina, faceti cu mana in mijloc o gropita, adaugati pliculetul de drojdie uscata, zaharul tos, sarea, oul, untul, laptele si apa si incepeti sa framantati cam 25 – 30 minute . Il lasam la dospit de 1 ora.

impartim aluatul in 12 bucati(asa mi-au iesit mie,de marime potrivita)si fiecare bucatica o rulam,facem un cerc pe care il indoim apoi in forma de 8.

mai lasam la crescut jumatate de ora si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 20 minute,pana se rumenesc frumos.

Intre timp pregatim siropul: punem apa cu zahar,zaharul vanilat si rom pe foc si lasam sa fiarba cca 5 minute la foc potrivit.Cand s-a mai racit punem coaja rasa de lamaie.

Mucenicii copti ii insiropam,ii ungem cu miere si presaram deasupra nuca.

Se pastreaza acoperiti cu folie transparenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise