Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia frecata cu putin zahar si se lasa la crescut pina isi dubleaza volumul,
Intr-un castronas se amesteca galbenusurile, zaharul, aromele, laptele, untul topit dar rece se adauga si maiaua crescuta (faina oparita) si se amesteca cu faina.
Se framinta bine,la sfirsit se pune uleiul si aluatul se impatura, nu se mai framinta, pina se absoarbe tot uleiul, se lasa la crescut 1 ora la cald dupa care se fac mucenicii, se pun in tava, se ung cu ou si se lasa la crescut pe aragaz cam 30 de minute.
Se coc la foc potrivit 40 de minute si dupa ce au fost scosi si sint inca fierbinti se ung cu miere de albine si si se presara cu nuca macinata
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii