Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Ingrediente

  • 1 kg faina alba superioara
  • 60 g drojdie
  • 200 g zahar
  • 330 ml lapte dulce
  • 160 ml lapte batut
  • esenta de rom, vanilie
  • coaja de lamiie si portocala
  • 200 g unt
  • 50 ml ulei
  • 8 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • miere de albine si nuca prajita si macinata

Mod de preparare

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia frecata cu putin zahar si se lasa la crescut pina isi dubleaza volumul,

Intr-un castronas se amesteca galbenusurile, zaharul, aromele, laptele, untul topit dar rece se adauga si maiaua crescuta (faina oparita) si se amesteca cu faina.

Se framinta bine,la sfirsit se pune uleiul si aluatul se impatura, nu se mai framinta, pina se absoarbe tot uleiul, se lasa la crescut 1 ora la cald dupa care se fac mucenicii, se pun in tava, se ung cu ou si se lasa la crescut pe aragaz cam 30 de minute.

Se coc la foc potrivit 40 de minute si dupa ce au fost scosi si sint inca fierbinti se ung cu miere de albine si si se presara cu nuca macinata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise