Peste faina cernuta adaugam drojdia pe care am dizolvat-o cu doua linguri de zahar,apoi punem ouale amestecate cu zaharul , sarea ,razatura de lamaie si esenta de vanilie.Incepem sa framantam adaugand laptele cald incetul cu incetul pana ce obtinem un aluat de o consistenta elastica.Adaugam si uleiul putin cate putin pana ce aluatul nu se mai tine de mana.Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul apoi il portionam in bucati potrivite.Formam fitile lungi pe care le impletim in opturi.Se aseaza in tava se ung cu ou batut si se coc la foc potrivit.
Fintisorii calzi ii scufundam in siropul care in prealabil l-am fiert si racorit,apoi ii ungem cu miere de albine si ii tavalim prin nuca macinata amestecata cu nuca de cocos
Din aceste cantitati mi-au iesit 35 de bucati destul de mari

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii