autor:

Carp Elena Loredana

» » Dulciuri diverse

Mucenici(sfintisori)

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
Aluat, 2 kg faina 000, 6 oua, 300gr zahar, 100gr drojdie proaspata, 900 ml lapte, razatura de lamaie, esenta de vanilie, 2 lingurite de sare, 150 ml ulei, , 2 oua pentru uns, , sirop, 1 kg zahar, 1,8 l apa, razatura de lamaie, esenta rom sau vanilie, , decor, miere de albine, nuca macinata, nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Peste faina cernuta adaugam drojdia pe care am dizolvat-o cu doua linguri de zahar,apoi punem ouale amestecate cu zaharul , sarea ,razatura de lamaie si esenta de vanilie.Incepem sa framantam adaugand laptele cald incetul cu incetul pana ce obtinem un aluat de o consistenta elastica.Adaugam si uleiul putin cate putin pana ce aluatul nu se mai tine de mana.Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul apoi il portionam in bucati potrivite.Formam fitile lungi pe care le impletim in opturi.Se aseaza in tava se ung cu ou batut si se coc la foc potrivit.
Fintisorii calzi ii scufundam in siropul care in prealabil l-am fiert si racorit,apoi ii ungem cu miere de albine si ii tavalim prin nuca macinata amestecata cu nuca de cocos

Din aceste cantitati mi-au iesit 35 de bucati destul de mari
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici(sfintisori)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mucenici fierti

Mucenici fierti

Intr-un castron punem faina, adaugam un praf de sare, apa si amestecam totul pana obtinem un aluat

44 voturi    13 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Michelle

    Michelle (Chef de cuisine):

    Eu ii fac cu un aluat ca de cozonac fara sirop, fara nuca de cocos si fara sa ii ung cu ou. Mie imi plac la nebunie, sunt moi, gustosi si hranitori.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Super !

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

    arata foarte bine ,am sa incerc si eu azi ,ca maine tot se manaca mucenici felicitari!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 2 kg faina 000
  • 6 oua
  • 300gr zahar
  • 100gr drojdie proaspata
  • 900 ml lapte
  • razatura de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 lingurite de sare
  • 150 ml ulei
  • 2 oua pentru uns
  • sirop
  • 1 kg zahar
  • 1,8 l apa
  • razatura de lamaie
  • esenta rom sau vanilie
  • decor
  • miere de albine
  • nuca macinata
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Rulada Andreea

Rulada Andreea

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
BILUTE DE COCOS