autor:

Daniela_Gherca

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Mucenici umpluti

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2016

Ingrediente
Aluat:, 600g faina, 1 cub drojdie proaspata, 1/2 lingurita sare, 110g zahar, 1 ou + 1 albus de ou, 300ml lapte, 110g unt, 1 plic zahar vanilat, 1 lingura esenta vanilie, , Pentru uns:, 1 galbenus de ou, 2 linguri lapte, , Umplutura:, 150ml lapte, 60g zahar, 3 linguri pesmet, 4 linguri nuca macinata, 2-3 linguri cacao, 1 lingura esenta rom, , Sirop:, 350g apa, 70g zahar, coaja rasa de la 1 lamaie, 1 anason stelat, 1/2 baton scortisoara, , In plus:, nuca macinata, miere

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Anul acesta am vrut sa incerc o altfel de reteta de mucenici si am ales sa ii umplu cu o crema de nuca si cacao, au iesit super deliciosi! Un aluat super pufos si foarte gustosi, merita sa ii incercati!


Eu m-am cam grabit, dar voi daca incercati poate va ies mai frumosi la aspect :D cu un bebe mic, trebuie sa fac treaba repede!

Pentru aluat:


Punem faina intr-un lighean cu sarea apoi amestecam cateva secunde cu un tel, sau o furculita. Facem o adancitura in centru si adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in 2 linguri zahar, apoi presaram putina faina deasupra, lasam pana crapa. Laptele il incalzim putin (nu fierbinte) cu zaharul, vanilia si esenta de vanilie si le adaugam in ligheanul cu faina, punem si oul cu albusul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) si incepem sa framantam un aluat omogen. Treptat adaugam si untul topit pana il incorporam bine. Rezultatul un aluat pufos, care sa nu se lipeasca de maini si usor de manevrat. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul, acoperit cu folie plastic.


Pentru umplutura:

Intr-un ibric punem toate ingredientele in afara de rom si le dam la foc mic pana dau un clocot, apoi stingem focul si lasam sa se racoreasca putin dupa care punem si esenta de rom, iar cand s-a racit complet este numai bun de intins pe aluat.


Pentru sirop:

Apa impreuna cu zaharul si mirodeniile le punem intr-un ibric pe aragaz la foc mediu pana se topeste zaharul, apoi lasam sa se racoreasca, iar cand este caldut putem sa insiropam mucenicii.


Dupa ce a crescut frumos aluatul, il impartim in 15 bucati, fiecare bucata cantareste cca. 100g, pa care le intindem intr-o forma dreptunghiulata de cca. 10l-28Lcm. Ungem

fiecare dreptunghi cu crema de nuca si rulam usor, dupa care ii forma 8. Asa procedam cu toate bilele de aluat.

Punem mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lapte si ii dam la cuptorul incins pana sunt rumeni si frumosi.

Cand ii scoatem, lasam sa se racoreasca putin, apoi ii bagam in sirop cca.1-2 secunde si ii asezam pe o farfurie unde ii ungem cu miere si presaram deasupra nuca macinata.

Foarte pufosi si super buni!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mucenici umpluti de post

Mucenici umpluti de post

Se amesteca intr-un vas mic maiaua cu 1 lingura de zahar pana devine o pasta. Intr-un vas se pune

4 voturi    1 comentariu
3h
Retete de post
Mucenici umpluti

Mucenici umpluti

Dizolvi faina in jumatate cana apa calda cu o lingurita de zahar si 2 linguri de faina(10 minute

33 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600g faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 110g zahar
  • 1 ou + 1 albus de ou
  • 300ml lapte
  • 110g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura esenta vanilie
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • Umplutura:
  • 150ml lapte
  • 60g zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 lingura esenta rom
  • Sirop:
  • 350g apa
  • 70g zahar
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 anason stelat
  • 1/2 baton scortisoara
  • In plus:
  • nuca macinata
  • miere

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

21 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

11 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

10 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Pancake mic-dejun cu nuci, miere si banane