autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Muffins ( briose) mozaicate

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Ingrediente
150 g zahar, 3 oua, 100 ml ulei, 100 ml lichior, 200 g faina, 1 praf de copt, 1 praf de budinca vanilie, 2 linguri cacao, 2 linguri pesmet, , Cantitatile sunt pentru 12 bucati de briose( nu depasiti gramajul)

Dificultate: Medie Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Faina se amesteca bine cu praful de copt si cu cel de budinca de vanilie.
Ouale le mixam bine cu zaharul pina se face o spuma alba ce creste in volum, dublu.
Adaugam uleiul in fir subtire , ca la maioneza, apoi lichiorul.
La sfarsit adaugam si faina amestecata cu celelalte prafuri.Optional se poate adauga coaja rasa de la o lamaie.
2/3 din coca o punem in formele de briose, unse in prealabil cu ulei si tapetate cu pesmet.Restul aluatului il amestecam cu cacao si il adaugam peste coca din forme, cu o lingura.. Amestecam apoi cu o scobitoare sa se intrepatrunda cele doua aluaturi.
Punem formele intr-o tava si le dam la cuptorul dinainte incalzit , pentru aproximativ 30 minute.
Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor , se lasa la racit si dupa 10 minute se scot din forme.
Dupa ce s-au racit de tot se pot pudra cu zahar praf.
Pofta mare !

PS. reteta o am de la \"surioara\" mea Laura Schuster , careia ii multumesc din suflet, pentru tot !
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins ( briose) mozaicate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu Finetti

Briose cu Finetti

Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul.Adaugam uleiul si apoi iaurtul

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

Blatul : Este extrem de simplu de facut . In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    CERASELA- daca te uiti la poza 5 ai sa vezi unde am pus pesmetul....chiar daca am omis in reteta.... Am tapetat formele unse, cu el.

  • CERASELA MINUNE

    CERASELA MINUNE (Maestru bucatar) , 21 iulie 2010

    Interesanta reteta. Am sa risc sa o fac desi ai pierdut pe drum pesmetul care nu stiu nici unde nici cand se pune.In rest super!!!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Bun bunut!

    • Elena

      Elena (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Vreau sa va felicit pentru minunatele retete pe care le postati pe acest site. De multe ori ma inspir din retetele dvs. si chiar daca nu le respect cu exactitate sunt o mare sursa de inspiratie.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Mi-au placut intotdeauna briosele.

    • Fara foto

      lia , 09 martie 2010

      Arata tare bine si par foarte gustoase...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Imi plac tare mult...Am salvat reteta...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Arata superb.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      i-mi plac,ce bune sunt!nu am facut de mult,eu cand fac prajituri,de obicei le las la foc mai mic.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Ce frumos arata.Bune,bune.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Foarte bune! Camy, un praf de budincă are 50g.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Foarte bine arata briosele tale! La ce temperatura ai incalzit cuptorul ? Eu le-am facut potrivit indicatiilor din retetele din internet la 180 de grade si s-au copt dupa 20 de minute, dar cele de la mijlocul cuptorului s-au ars putin!!!!!!! Apoi am incercat la 160 de grade si nu mi s-a parut ca au crescut destul.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      foarte bune imi plac ,mai ales pentru copii vot maxim

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      F.bune. Cite grame are 1 praf de budinca vanilie? Te intreb,deoarece am in casa,o cutie mare,de vreo 500 de grame.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Sunt minunate!!!!!!!!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lichior
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de budinca vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet
  • Cantitatile sunt pentru 12 bucati de briose( nu depasiti gramajul)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

CERASELA- daca te uiti la poza 5 ai sa vezi unde am pus pesmetul....chiar daca am omis in reteta.... Am tapetat formele unse, cu el.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Tosca