Blatul:
Separam ouale, mixam albusurile spuma cu 2 linguri de zahar.
Galbenusurile le batem impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Peste galbenusuri punem uleiul, laptele, praful de copt, esenta si apoi cacaoa trecuta prin sita amestecand dupa fiecare ingredient.
La final incoporam faina treptat.
Peste aceasta compozitie punem albusurile spuma si le amestecam usor cu o paleta.
Umplutura de branza:
Intr-un bol punem toate ingredientele pentru umplutura si le amestecam pana sunt bine incorporate.
Pregatim niste forme pentru briosa din silicon ( sau o tava de briose in care puneti hartiute) si le umplem pe 3/4 cu compozitia de cacao.
In mijlocul lor punem cate o lingurita de branza, apoi le introducem in cuptorul incins.
Temperatura trebuie sa fie una potrivita si le lasam acolo 35 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Pot si servite simple sau pudrate cu zahar. Din aceasta compozitie mi-au iesit 14 briose.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii