Muffins cu cacao si branza

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Muffins cu cacao si branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 65 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 160 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Pentru umplutura de branza:
  • 200 gr branza de vaci
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura gris
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Blatul:

Separam ouale, mixam albusurile spuma cu 2 linguri de zahar.

Galbenusurile le batem impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Peste galbenusuri punem uleiul, laptele, praful de copt, esenta si apoi cacaoa trecuta prin sita amestecand dupa fiecare ingredient.

La final incoporam faina treptat.

Peste aceasta compozitie punem albusurile spuma si le amestecam usor cu o paleta.

Umplutura de branza:

Intr-un bol punem toate ingredientele pentru umplutura si le amestecam pana sunt bine incorporate.

Pregatim niste forme pentru briosa din silicon ( sau o tava de briose in care puneti hartiute) si le umplem pe 3/4 cu compozitia de cacao.

In mijlocul lor punem cate o lingurita de branza, apoi le introducem in cuptorul incins.

Temperatura trebuie sa fie una potrivita si le lasam acolo 35 de minute (facem testul cu scobitoarea).

Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Pot si servite simple sau pudrate cu zahar. Din aceasta compozitie mi-au iesit 14 briose.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise