Muffins cu crema de branza si visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 de grame de zahar
  • 250 de grame de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 50 de grame de unt
  • 100 ml de smantana
  • 3 oua si un galbenus
  • Pentru umplutura:
  • 200 de grame de branza proaspata de vaci
  • 60 de grame de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 albus
  • 150 de grame de visine (congelate, proaspete, din compot)
  • Decor:
  • 100 de grame ciocolata alba, bucatele mici de rahat sau zahar pudra

Mod de preparare

Pentru muffins - se bat trei oua si un galbenus cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o crema consistenta:

Se adauga untul topit si smantana, se mixeaza din nou, apoi se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt:

Se amesteca totul cu miscari verticale, pana la incorporarea completa a ingredientelor uscate.

Pentru umplutura: se bate albusul spuma cu zaharul si zaharul vanilat , se adauga branza. Se pastreaza 12 visine iar restul se zdrobesc si se adauga in umplutura. Se amesteca bine compozitia.

Compozitia pentru aluat si cea pentru umplutura se pun separat in doua sprituri cu deschizatura mare.

Se pregateste tava pentru muffins, asezandu-se cosuletele speciale de hartie sau se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna in fiecare forma un strat de aproximativ un centimetru din compozitia pentru aluat, apoi se spriteaza in mod egal compozitia pentru umplutura.

In fiecare forma se aseaza cate o visina, apoi, cu ajutorul spritului, se toarna aluatul, incepand cu un cerc exterior care sa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise