Incep aceasta reteta prin a va spune ca anul acesta Craciunul a fost pentru mine unul de vis, cu multe cadouri, sperante pentru anul ce o sa vina in curand, cu multi cozonaci calzi, un bradulet stufos, iz de ciocolata calda, sorici, cu cei dragi alaturi si multi, multi fulgi de nea la fereastra.
Sper ca ati petrecut si voi cu bine. Si pentru ca nu putem iesi prea curand din atmosfera feerica a sarbatorilor de iarna, va invit sa va delectati cu briose cu fulgi de ciocolata, pufoase, dulci, cu iz de lamaie.
Se amesteca untul cu zaharul alb. Se adauga apoi faina si ouale. Se amesteca pana la omogenizare, dupa care se adauga coaja de la lamaie.
In tot acest timp se preincalzeste cuptorul. Dupa care incepeti sa incorporati aluatul in formele de briose. Briosele vor sta la foc moderat circa 30 de minute, pana ce devin pufoase. Puteti verifica daca s-au facut prin introducerea unei scobitoari in centru, in plus, va va ajuta si mirosul placut din bucatarie, el va fi un indiciu ca briosele s-au facut.
In timp ce briosele se fac in masina de gatit, dati ciocolata pe razatoare. Cand s-au facut briosele, acestea se decoreaza cu fulgi de ciocolata. Se pot servi cu o cana de lapte cald.
Sa aveti pofta!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii