Ingrediente
1 cana cu faina alba, 100 de grame de zahar alb, 140 de grame de unt, 1 lingurita cu praf de copt, 100 de grame de ciocolata cu lapte (eu am folosit MIlka), 12 forme de muffins, coaja de la o jumatate de lamaie, 2 oua mari de gaina
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
1 vot
Mod de preparare
Sper ca ati petrecut si voi cu bine. Si pentru ca nu putem iesi prea curand din atmosfera feerica a sarbatorilor de iarna, va invit sa va delectati cu briose cu fulgi de ciocolata, pufoase, dulci, cu iz de lamaie.
Se amesteca untul cu zaharul alb. Se adauga apoi faina si ouale. Se amesteca pana la omogenizare, dupa care se adauga coaja de la lamaie.
In tot acest timp se preincalzeste cuptorul. Dupa care incepeti sa incorporati aluatul in formele de briose. Briosele vor sta la foc moderat circa 30 de minute, pana ce devin pufoase. Puteti verifica daca s-au facut prin introducerea unei scobitoari in centru, in plus, va va ajuta si mirosul placut din bucatarie, el va fi un indiciu ca briosele s-au facut.
In timp ce briosele se fac in masina de gatit, dati ciocolata pe razatoare. Cand s-au facut briosele, acestea se decoreaza cu fulgi de ciocolata. Se pot servi cu o cana de lapte cald.
Sa aveti pofta!
http://ideidelicioase.blogspot.ro