Incep aceasta reteta prin a va spune ca anul acesta Craciunul a fost pentru mine unul de vis, cu multe cadouri, sperante pentru anul ce o sa vina in curand, cu multi cozonaci calzi, un bradulet stufos, iz de ciocolata calda, sorici, cu cei dragi alaturi si multi, multi fulgi de nea la fereastra.
Sper ca ati petrecut si voi cu bine. Si pentru ca nu putem iesi prea curand din atmosfera feerica a sarbatorilor de iarna, va invit sa va delectati cu briose cu fulgi de ciocolata, pufoase, dulci, cu iz de lamaie.
Se amesteca untul cu zaharul alb. Se adauga apoi faina si ouale. Se amesteca pana la omogenizare, dupa care se adauga coaja de la lamaie.
In tot acest timp se preincalzeste cuptorul. Dupa care incepeti sa incorporati aluatul in formele de briose. Briosele vor sta la foc moderat circa 30 de minute, pana ce devin pufoase. Puteti verifica daca s-au facut prin introducerea unei scobitoari in centru, in plus, va va ajuta si mirosul placut din bucatarie, el va fi un indiciu ca briosele s-au facut.
In timp ce briosele se fac in masina de gatit, dati ciocolata pe razatoare. Cand s-au facut briosele, acestea se decoreaza cu fulgi de ciocolata. Se pot servi cu o cana de lapte cald.
Sa aveti pofta!
http://ideidelicioase.blogspot.ro

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii