Muffins cu fulgi de ciocolata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Muffins cu fulgi de ciocolata

Ingrediente

  • 1 cana cu faina alba
  • 100 de grame de zahar alb
  • 140 de grame de unt
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 100 de grame de ciocolata cu lapte (eu am folosit MIlka)
  • 12 forme de muffins
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 2 oua mari de gaina

Mod de preparare

Incep aceasta reteta prin a va spune ca anul acesta Craciunul a fost pentru mine unul de vis, cu multe cadouri, sperante pentru anul ce o sa vina in curand, cu multi cozonaci calzi, un bradulet stufos, iz de ciocolata calda, sorici, cu cei dragi alaturi si multi, multi fulgi de nea la fereastra.

Sper ca ati petrecut si voi cu bine. Si pentru ca nu putem iesi prea curand din atmosfera feerica a sarbatorilor de iarna, va invit sa va delectati cu briose cu fulgi de ciocolata, pufoase, dulci, cu iz de lamaie.

Se amesteca untul cu zaharul alb. Se adauga apoi faina si ouale. Se amesteca pana la omogenizare, dupa care se adauga coaja de la lamaie.

In tot acest timp se preincalzeste cuptorul. Dupa care incepeti sa incorporati aluatul in formele de briose. Briosele vor sta la foc moderat circa 30 de minute, pana ce devin pufoase. Puteti verifica daca s-au facut prin introducerea unei scobitoari in centru, in plus, va va ajuta si mirosul placut din bucatarie, el va fi un indiciu ca briosele s-au facut.

In timp ce briosele se fac in masina de gatit, dati ciocolata pe razatoare. Cand s-au facut briosele, acestea se decoreaza cu fulgi de ciocolata. Se pot servi cu o cana de lapte cald.

Sa aveti pofta!

http://ideidelicioase.blogspot.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise