autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Muraturi asortate

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
6 kg gogonele verzi,, 1 kg ardei kapia,, 1 kg morcovi curatati,, 200 g telina radacini,, 100 g telina frunze,, 400 g varza rosie,, 400 g sfecla rosie,, 600 g conopida,, 40 g marar uscat,, bete,, 50 g usturoi,, 25 g ardei iute,, 50 g hrean.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pregatirea muraturilor asortate este asemanatoare cu a patlagelelor verzi (gogonele) murate, cu deosebirea proportiei ce trebuie stabilite intre legumele folosite. Se mai pot adauga frunze de visin cite 500 g, castraveciori, pepeni verzi mici, gogosari verzi etc. Pentru componentele de mai sus se foloseste cantitatea de 5 litri de saramura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi asortate

Muraturi asortate

Pe fundul borcanelor se aseaza frunzele de telina.Peste se adauga legumele amestecate.Se pregateste

0 voturi    1 comentariu
1h
Conserve si muraturi
Muraturi asortate

Muraturi asortate

Pentru murat se aleg pepeni verzi pana la 1-2 kg si sa aiba coaja tare si sanatoasa. De aceasta data

3 voturi    4 comentarii
40 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Fryn , 21 septembrie 2009

    Am facut aceasta reteta, cu mentiunea ca in loc de sfecla rosie am pus pepene. Abia astept sa gustam :))

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

    Buneee!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Se pot adauga si castraveti...

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 6 kg gogonele verzi,
  • 1 kg ardei kapia,
  • 1 kg morcovi curatati,
  • 200 g telina radacini,
  • 100 g telina frunze,
  • 400 g varza rosie,
  • 400 g sfecla rosie,
  • 600 g conopida,
  • 40 g marar uscat,
  • bete,
  • 50 g usturoi,
  • 25 g ardei iute,
  • 50 g hrean.

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua

Fryn

Am facut aceasta reteta, cu mentiunea ca in loc de sfecla rosie am pus pepene. Abia astept sa gustam :))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Muraturi asortate cu ghimbir