autor:

» » Conserve si muraturi

Muraturi asortate

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
6 kg gogonele verzi,, 1 kg ardei kapia,, 1 kg morcovi curatati,, 200 g telina radacini,, 100 g telina frunze,, 400 g varza rosie,, 400 g sfecla rosie,, 600 g conopida,, 40 g marar uscat,, bete,, 50 g usturoi,, 25 g ardei iute,, 50 g hrean.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pregatirea muraturilor asortate este asemanatoare cu a patlagelelor verzi (gogonele) murate, cu deosebirea proportiei ce trebuie stabilite intre legumele folosite. Se mai pot adauga frunze de visin cite 500 g, castraveciori, pepeni verzi mici, gogosari verzi etc. Pentru componentele de mai sus se foloseste cantitatea de 5 litri de saramura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi asortate

Muraturi asortate

Se spala f bine legumele, se aleg sa nu fie lovite, stricate. Se aseaza in borcan dupa gustul fiecaruia.

22 voturi    9 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Muraturi asortate la borcan

Muraturi asortate la borcan

Se spala toate legumele. Morcovii, sfecla rosie, ceapa si telina radacina se curata de coaja. Se

16 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Fryn , 21 septembrie 2009

    Am facut aceasta reteta, cu mentiunea ca in loc de sfecla rosie am pus pepene. Abia astept sa gustam :))

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

    Buneee!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Se pot adauga si castraveti...

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 6 kg gogonele verzi,
  • 1 kg ardei kapia,
  • 1 kg morcovi curatati,
  • 200 g telina radacini,
  • 100 g telina frunze,
  • 400 g varza rosie,
  • 400 g sfecla rosie,
  • 600 g conopida,
  • 40 g marar uscat,
  • bete,
  • 50 g usturoi,
  • 25 g ardei iute,
  • 50 g hrean.

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

37 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua

Fryn

Am facut aceasta reteta, cu mentiunea ca in loc de sfecla rosie am pus pepene. Abia astept sa gustam :))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Muraturi asortate pt iarna