autor:

mac myra

» » Conserve si muraturi

Muraturi asortate

Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Ingrediente
2 l otet, 4 l apa, 3 linguri sare, 15 linguri zahar, 2 kg vinete mici, 1 kg castraveti, 1 varza mare, 1 kg gogonele, 1 kg morcov, 1 sfecla rosie, 1 conopida, 2 radacini de hrean, 4 bucati ardel gras, 10 catei de usturoi, 500 gr fasole verde, 10 foi dafin, 1 lingura boabe de mustar, 1 lingura boabe piper negru

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala, se taie si se aseaza intr un borcan de 10 litri, intercalate cu fasii de hrean si usturoi.

E bine ca fasolea sa fie fiarta in prealabil 5 - 10 minute in apa cu sare.

Separat se fierbe apa cu sarea, se adauga otetul, boabele de piper si de mustar si foile de dafin.

Apa se toarna fierbinte in borcanul cu legume, se lasa sa se racesca si se completeaza daca e nevoie cand se mai raceste.

Cand se raceste se acopera ermetic si se pastreaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi asortate

Muraturi asortate

Din otet,zahar si sare se prepara o solutie care se toarna peste legume.Se lasa pina a doua zi.Pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Muraturi asortate la borcan

Muraturi asortate la borcan

Se spala toate legumele. Morcovii, sfecla rosie, ceapa si telina radacina se curata de coaja. Se

14 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Nu am pus niciodata, la murat si fasole verde printre celelalte legume.Pare interesant...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    Delicioase...

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 l otet
  • 4 l apa
  • 3 linguri sare
  • 15 linguri zahar
  • 2 kg vinete mici
  • 1 kg castraveti
  • 1 varza mare
  • 1 kg gogonele
  • 1 kg morcov
  • 1 sfecla rosie
  • 1 conopida
  • 2 radacini de hrean
  • 4 bucati ardel gras
  • 10 catei de usturoi
  • 500 gr fasole verde
  • 10 foi dafin
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 1 lingura boabe piper negru

Raporteaza reteta

Retete
de mac myra
Chiftelute cu maioneza

Chiftelute cu maioneza

Morcovul si cartoful se curata si se dau pe razatoarea mica, felia de paine se inmoaie in lapte sau

10 voturi    7 comentarii
1h
Salate reci
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Pasta se pune la fiert in apa clocotita cu sare.Intre timp se pregateste sunculita:se taie cubulete

35 voturi    7 comentarii
15 min
Paste si pizza
Pui la cuptor cu cartofi

Pui la cuptor cu cartofi

Puiul se curata,se spala.Din usturoi,piper,delikat,sare,dafin si vin se face un bait in care se pune

1 vot    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

Nu am pus niciodata, la murat si fasole verde printre celelalte legume.Pare interesant...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
SUC DE ROSII DIETETIC