autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Muraturi asortate

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 octombrie 2010

Ingrediente
6 kg pepenasi verzi, 2 buc.conopida, 3 kg ardei capia rosu, o telina, jum kg morcov, , 2 legaturi frunze telina, o legatura marar uscat, 2 legaturi tarhon uscat, 5 crengute visin, 4 legaturi hrean, , Pentru saramura :, , 0 lingura si jumatate sare mare grunjoasa la 1 l de apa, , 10 buc. foi de dafin, o lingura piper boabe, 0 lingura boabe de mustar, o lingura boabe coriandru, Cantitatile se pot mari in functie de necesitate., , , In cazul in care nu este destul de racoare in locul unde doriti sa depozitati muraturile, puteti adauga in saramura putin conservant.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru murat se aleg pepeni verzi pana la 1-2 kg si sa aiba coaja tare si sanatoasa. De aceasta data am pus pepenasii taiati felii impreuna cu ardei capia, buchetele de conopida ,felii de morcov, telina,hrean , frunze de telina si de visin, marar si tarhon uscat,piper boabe,boabe de coriandru,boabe de mustar,foi de dafin.
Pepenasii se sterg cu o carpa umeda, se lasa putin la zvantat,dupa care se vor taia felii groase cat degetul.
Ardeii capia se sterg,iar conopida se spala,se lasa la zvantat, dupa care se desface in buchetele.
Pe fundul butoiului si al borcanului am pus mai intai cateva frunze de telina,crengute de visin,marar si tarhon, felii de morcov, telina si hrean,iar apoi un rand de pepenasi,conopida,ardei si din nou frunze de telina,crengute de visin ,marar si tarhon,felii de morcov,telina si hrean .
Intre timp se pregateste saramura : o lingura si jumatate sare la 1 l de apa si condimentele mai sus mentionate.Cand sarea este foarte bine topita se toarna saramura calda peste pepenasi si se inchide ermetic butoiul.

Deasupra se pun scandurele pentru a-i presa sa stea acoperiti in totalitate de saramura.
Daca incep sa fermenteze,se va forma putina spuma deasupra atunci va trebui sa vanturati muraturile cu un furtun,pentru a agita tot lichidul. Vanturarea se va face la 4-5 zile timp de o luna sau cat dureaza fermentarea si pe urma la 2-3 saptamani pentru a nu mai da voie sa se formeze floare la suprafata si sa ramana saramura limpede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi asortate cu ghimbir

Muraturi asortate cu ghimbir

Se spala bine legumele care trebuie sa fie proaspete, fara negrituri. Se curata de coaja morcovii,

15 voturi    5 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Muraturi asortate(specific arab)

Muraturi asortate(specific arab)

Legumele spalate,se taie rondele,felii(depinde de forma lor;vezi poza).De ex. castravetii se taie

16 voturi    8 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010

    Multumesc mult...Ies super gustosi...Am pus si pepenasi intregi,dar mi-a adus tata si era pacat de ei...

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010

    Ce bine arataaaaaa,cred ca sunt o bunatate.....felicitari*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

    Super muraturile tale! Inca nu am vazut cu pepene taia bucati, doar intregt; iti spun cum imi vor iesi.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

      E foarte bun si chiar merge cu multe feluri de mancare. Ce mult imi lipsesc muraturile adevarate, mie dor sa gust din ele. Felicitari pt. aceasta reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 6 kg pepenasi verzi
  • 2 buc.conopida
  • 3 kg ardei capia rosu
  • o telina
  • jum kg morcov
  • 2 legaturi frunze telina
  • o legatura marar uscat
  • 2 legaturi tarhon uscat
  • 5 crengute visin
  • 4 legaturi hrean
  • Pentru saramura :
  • 0 lingura si jumatate sare mare grunjoasa la 1 l de apa
  • 10 buc. foi de dafin
  • o lingura piper boabe
  • 0 lingura boabe de mustar
  • o lingura boabe coriandru
  • Cantitatile se pot mari in functie de necesitate.
  • In cazul in care nu este destul de racoare in locul unde doriti sa depozitati muraturile
  • puteti adauga in saramura putin conservant.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...Ies super gustosi...Am pus si pepenasi intregi,dar mi-a adus tata si era pacat de ei...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet