autor:

» » Conserve si muraturi

Muraturi asortate, conservate in saramura

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2010

Ingrediente
2 buc . conopida de marime medie, 2 buc. sfecla rosie de marime medie, 1/2 kg castraveti, 2 buc. ardei iute ( se poate reduce cantitatea daca nu se doreste foarte iute ), 1 bucata maricica hrean, marar uscat, bete + floare, bobite de mustar, frunze de visin, sare, apa

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Conopida se desparte in bucatele, se spala si se tine 30 min. in apa cu sare pentru a elimina viermisorii in cazul in care are.

Sfecla se curata , se spala si se taie rondele.

Castravetii se spala si se taie rondele.

Ardeiul iute se spala si se taie in rondele mici.

Hreanul se curata de coaja si se taie fasii subtiri.



Se asaza pe fundul borcanului cateva bobite de mustar si florile uscate de marar apoi se pune un rand de conopida , ardei iute , sfecla rosie , castraveti. Hreanul se aranjeaza printre legume . Frunzele de visin se pun deasupra apoi urmeaza betele de marar, fixand bine compozitia din borcan cu ele pentru a nu se ridica la suprafata cand se toarna saramura.

Se prepara o saramura din o lingura de sare la 1 l de apa, se fierbe pana se dizolva sarea dupa care se toarna fierbinte in borcane si se inchid cu capac etans .
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate, conservate in saramura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Pop Maria , 18 septembrie 2015

    ...imi place ..!..am sa fac si eu !

  • Marcela Oprea , 12 septembrie 2014

    Arata foarte bine

  • Mariana Dumitrache , 11 septembrie 2014

    super voi face si eu

    • Micu Marcela , 30 septembrie 2013

      hmmmmm e preferata mea

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • 2 buc . conopida de marime medie
  • 2 buc. sfecla rosie de marime medie
  • 1/2 kg castraveti
  • 2 buc. ardei iute ( se poate reduce cantitatea daca nu se doreste foarte iute )
  • 1 bucata maricica hrean
  • marar uscat
  • bete + floare
  • bobite de mustar
  • frunze de visin
  • sare
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

33 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

21 voturi    1 comentariu
2h
Sucuri si compoturi de fructe
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ce bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca