autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Muraturi asortate, conservate in saramura

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2010

Ingrediente
2 buc . conopida de marime medie, 2 buc. sfecla rosie de marime medie, 1/2 kg castraveti, 2 buc. ardei iute ( se poate reduce cantitatea daca nu se doreste foarte iute ), 1 bucata maricica hrean, marar uscat, bete + floare, bobite de mustar, frunze de visin, sare, apa

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Conopida se desparte in bucatele, se spala si se tine 30 min. in apa cu sare pentru a elimina viermisorii in cazul in care are.

Sfecla se curata , se spala si se taie rondele.

Castravetii se spala si se taie rondele.

Ardeiul iute se spala si se taie in rondele mici.

Hreanul se curata de coaja si se taie fasii subtiri.



Se asaza pe fundul borcanului cateva bobite de mustar si florile uscate de marar apoi se pune un rand de conopida , ardei iute , sfecla rosie , castraveti. Hreanul se aranjeaza printre legume . Frunzele de visin se pun deasupra apoi urmeaza betele de marar, fixand bine compozitia din borcan cu ele pentru a nu se ridica la suprafata cand se toarna saramura.

Se prepara o saramura din o lingura de sare la 1 l de apa, se fierbe pana se dizolva sarea dupa care se toarna fierbinte in borcane si se inchid cu capac etans .
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate, conservate in saramura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - MAZARE

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - MAZARE

Congeland legumele avem avantajul sa le putem pregati intr-un timp mai scurt,iar prin congelare isi

30 voturi    6 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Corobeţe(mere uscate)

Corobeţe(mere uscate)

Se usucă merele cu carne mai tare, accrişoare, cu pulpa albă. Merele trebuie curăţate cât

4 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pop Maria , 18 septembrie 2015

    ...imi place ..!..am sa fac si eu !

  • Fara foto

    Marcela Oprea , 12 septembrie 2014

    Arata foarte bine

  • Fara foto

    Mariana Dumitrache , 11 septembrie 2014

    super voi face si eu

    • Fara foto

      Micu Marcela , 30 septembrie 2013

      hmmmmm e preferata mea

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 2 buc . conopida de marime medie
  • 2 buc. sfecla rosie de marime medie
  • 1/2 kg castraveti
  • 2 buc. ardei iute ( se poate reduce cantitatea daca nu se doreste foarte iute )
  • 1 bucata maricica hrean
  • marar uscat
  • bete + floare
  • bobite de mustar
  • frunze de visin
  • sare
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

30 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

15 voturi    1 comentariu
2h
Sucuri si compoturi de fructe
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ce bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita pentru iarna