Muraturi asortate in saramura

Reteta de muraturi asortate in saramura. Cum pui muraturi in saramura. Muraturi asortate in saramura la butoi.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Muraturi asortate in saramura

Ingrediente

  • ardei kapia
  • telina
  • morcov
  • gogonele
  • castraveti
  • conopida
  • usturoi
  • hrean
  • varza alba
  • varza rosie
  • frunze de marar
  • visin
  • telina
  • o creanga zdravana de cimbru
  • foi de dafin
  • boabe de mustar
  • piper boabe
  • sare grunjoasa(folositi sare de calitate
  • alba ca neaua
  • din aceea greceasca
  • de la supermarket).

Mod de preparare

Preparare reteta de muraturi asortate in saramura.

Conopida alba si frumoasa de desface in buchetele, morcovul frumos si proaspat se taie in rondele, varza de toamna alba si rosie se taie in 4, hreanul curatat se despica in 2 sau in 4, depinde de cat de mare este radacina, telina se curata si se taie in felii groase, pepenii rosii numai buni de pus in butoi, cam de 1 kg fiecare se spala bine, ardeii kapia se curata si se taie in 2, castravetii, nu foarte mici, se spala bine iar cateii de usturoi se curata si se taie in 2.

Apoi se face muratoarea propriu zisa: la 1 l de apa se pun 25 de grame sare neiodata grunjoasa, piper boabe, foi de dafin, frunze de telina, frunze de visin, marar si cimbru uscat .

Pentru reteta de muraturi asortate in saramura am folosit un butoi de 80 de litri. Am facut 40 de litri de zeama - toate acestea se pun la foc; din momentul in care fierb se lasa sa clocoteasca 5 minute, apoi se lasa sa se domoleasca 5 minute si se rastoarna peste toate legumele cladite in butoi. La sfirsit se pun si boabe de mustar.

Se tine butoiul cu muraturi asortate in saramura in bucatarie timp de 10 zile, la cald, ca sa inceapa fermentarea. Daca se da imediat la rece, gogonelele nu vor mai fi bune, dulci si acidulate ci amarui, asa ca, musai 10 zile de lasat in bucatarie.

Rezultatul: muraturi exceptionale ca si gust, sanatoase iar moarea rivalizeaza in culoare si limpezime cu orice vin din soi autohton.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise