autor:

husni

» » Conserve si muraturi

Muraturi asortate(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 09 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 09 martie 2010

Ingrediente
Reteta asta o fac de ani de zilenu intotdeauna pun varza rosieciteodata pun,pt.culoare,1 sfecla(o tai in 4)si nu intotdeauna pun conopidadar pun,neaparat castraveti,ardei dulce si iute., La saramura am facut unele schimbariei (arabii)pun sare, multacca 70 g pt.1 lmi s-a parut mult.Ei nu pun mustar,foi de dafineu pun si e o saramura f.buna., , -5-6 castraveti, -1 morcov, -3-4 ardei iuti, -citeva buchetele de conopida, -1 ardei verde dulce(nu se pune ardei rosu,galben,porocaliu,deoarece se inmoaie repede), -1/4 varza rosie, , Pt saramura:pt 1 l de apa,se pun 40 de g de sare,3-4 catei de usturoi, boabe de piper, boabe de ienibahar,2 frunze de dafin,1 lingurita rasa de boabe de mustar., Am uitat sa pun la ingrediente pt.saramura(in poza),boabele de mustar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Legumele spalate,se taie rondele,felii(depinde de forma lor;vezi poza).De ex. castravetii se taie rondele,iar varza rosie,felii.
Toate legumele(in afara de varza) se amesteca.
Se pun in borcan,asa:se pune un rind de legume,apoi,1-2 felii de varz rosie;apoi se repeta,pina se umple borcanul.
ultimul strat e de legume.
Din cantitatile acestea,mi-au iesit 2 borcane(unul mai mic si unul mai mare).
Pt. cantitatea asta am avut nevoie de cca 1,5 l apa.
Saramura se face asa:apa cu sarea,piperul,ienibaharul,usturoiul(taiat in bucati lungi),foile de dafin,boabele de mustar,se pun pe foc;cind fierbe,se stinge focul si saramura se lasa sa se raceasca.
Cind e rece(la temperatura camerei),se pune in borcan,peste legume;deasupra,se pune ceva(eu pun o rondea de plastic,perforata),sa nu permita legumelor sa se ridice)pe urma,borcanul,se inchide ermetic si se pune in camara.Se consuma peste 10 zile(aici);in Romania,cred ca e nevoie de vreo 15 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi asortate

Muraturi asortate

Pe fundul borcanelor se aseaza frunzele de telina.Peste se adauga legumele amestecate.Se pregateste

0 voturi    1 comentariu
1h
Conserve si muraturi
Muraturi asortate

Muraturi asortate

Din otet,zahar si sare se prepara o solutie care se toarna peste legume.Se lasa pina a doua zi.Pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Salvat reteta.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Multumesc,de aprecieri ! Eu,Mihaela,nu prea folosesc otet,pt muraturi;mama mea il foloseste,uneori,mai ales pt. gogosari.Am o saramura,asemanatoare cu asta,dar o pun fierbinte peste castraveti(castravetii ii fac asa). Ma bucur ca ai revenit,Valentina Ionita !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Bun,bun,bun...Mama pune niste muraturi asortate tare gustoase si se aseamana foarte bine modul de preparare...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Foarte bună reţetă! Îmi place!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      ador muraturile!trebuie sa ii trimit reteta la bunica ar fi incantata,salvat!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Muraturile sunt intotdeauna bune

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Cam tot la fel se fac si la noi.Sunt tare bune.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Foarte fine muraturile tale.Ce bogatie de culori.Super pentru mese festive.Felicitari!***** Asa cum spuneai in tarile arabe se fac muraturile prea sarate. Eu mai fac si alt fel de saramura: aceleasi cantitati de sare si condimente , dar pun 2 parti de apa si una de otet; sub fiecare borcan pun cate un cutit sa nu se crape si torn apa cu otet fierbinte peste muraturi. Las borcanele pana a doua zi acoperite cu o farfurioara si adaug apa care a scazut; abia apoi le inchid ermetic cu capacele lor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • Reteta asta o fac de ani de zilenu intotdeauna pun varza rosieciteodata pun,pt.culoare,1 sfecla(o tai in 4)si nu intotdeauna pun conopidadar pun,neaparat castraveti,ardei dulce si iute.
  • La saramura am facut unele schimbariei (arabii)pun sare
  • multacca 70 g pt.1 lmi s-a parut mult.Ei nu pun mustar,foi de dafineu pun si e o saramura f.buna.
  • -5-6 castraveti
  • -1 morcov
  • -3-4 ardei iuti
  • -citeva buchetele de conopida
  • -1 ardei verde dulce(nu se pune ardei rosu,galben,porocaliu,deoarece se inmoaie repede)
  • -1/4 varza rosie
  • Pt saramura:pt 1 l de apa,se pun 40 de g de sare,3-4 catei de usturoi, boabe de piper, boabe de ienibahar,2 frunze de dafin,1 lingurita rasa de boabe de mustar.
  • Am uitat sa pun la ingrediente pt.saramura(in poza),boabele de mustar

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Salvat reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Varza rosie pentru iarna