Legumele spalate,se taie rondele,felii(depinde de forma lor;vezi poza).De ex. castravetii se taie rondele,iar varza rosie,felii.
Toate legumele(in afara de varza) se amesteca.
Se pun in borcan,asa:se pune un rind de legume,apoi,1-2 felii de varz rosie;apoi se repeta,pina se umple borcanul.
ultimul strat e de legume.
Din cantitatile acestea,mi-au iesit 2 borcane(unul mai mic si unul mai mare).
Pt. cantitatea asta am avut nevoie de cca 1,5 l apa.
Saramura se face asa:apa cu sarea,piperul,ienibaharul,usturoiul(taiat in bucati lungi),foile de dafin,boabele de mustar,se pun pe foc;cind fierbe,se stinge focul si saramura se lasa sa se raceasca.
Cind e rece(la temperatura camerei),se pune in borcan,peste legume;deasupra,se pune ceva(eu pun o rondea de plastic,perforata),sa nu permita legumelor sa se ridice)pe urma,borcanul,se inchide ermetic si se pune in camara.Se consuma peste 10 zile(aici);in Romania,cred ca e nevoie de vreo 15 zile.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii