autor:

Alice Ciobanu

» » Conserve si muraturi

Muraturi pentru vara

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 august 2012

Ingrediente
la libera alegere: rosii, gogonele si dovlecei, sare grunjoasa (o lingura la litru de apa), telina radacina, daca aveti puneti si frunzele, cativa catei de usturoi, marar, apa rece

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Asa ca luati voi rosiile, gogonele si dovlecei, taiati in bucati nici prea-prea, nici foarte-foarte, adica asa potrivite, o rodie in doua daca e maricica, sau asa la marimea ei daca e mai cat un ou :P. Dovelecelul il taiati cuburi, lasati cu tot cu coaja. Adaugati printre bucati de telina radacina si catei de usturoi, cativa, nu multi.
Puneti toate astea intr-un borcan mare, galetusa de plastic sau orice alt recipient ce are capacul potrivit. Puneti deasupra si dedesubt marar, dia ala mare si uscat :D. Intr-un lighean preparati saramura. La un litru de apa rece puneti o lingura de sare grunjoasa, sa nu fie o lingura nici rasa, dar nici cu varful cat o piramida :P asa mai potrivita. Amestecati pana se topeste sarea si turnati lichidul obtinut peste cele puse in borcan.
Puneti capacul si lasati la temperatura camerei. Apoi zilnic, pret de vreo 4-5 cred (tre' sa intreb pe R. ecat cate, ca el se ocupa de operatiunea asta) pitrociti-le. :))) adica...desfaceti capacul, turnati lichidul din borcam intr-un lighean si apoi il turnati la loc. repetati operatiunea asta de vreo doua ori, in fiece zi. Cand is numa bune de papat, adica suficient de acrute si sarate si dulcege in acelasi timp... puneti-va pe halit. Ma veti pomeni!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi pentru vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Sos de rosii si ardei kapia

Sos de rosii si ardei kapia

Spalam rosiile si le taiem in patru. Ardeii ii spalam ,ii taiem in patru si indepartam cotorul si

8 voturi    2 comentarii
2h
Conserve si muraturi
VINETE PENTRU  IARNA(IN CONGELATOR)

VINETE PENTRU IARNA(IN CONGELATOR)

Am spalat vinetele pt a indeparta evantuelele tratamente agricole, le-am sters, apoi le-am copt,

12 voturi    10 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    O bunatate...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    Foarte bune!

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 28 august 2012

    Am pus si eu muraturi in felul acesta in acest an si pentru prima data. Intr-adevar am pirdut mult pana acum, sunt foarte gustoase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • la libera alegere: rosii
  • gogonele si dovlecei
  • sare grunjoasa (o lingura la litru de apa)
  • telina radacina
  • daca aveti puneti si frunzele
  • cativa catei de usturoi
  • marar
  • apa rece

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Magiun de capsuni