autor:

zana b.

» » Dulciuri diverse

Mus de gutui cu nuci

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg gutui (3 gutui mari),, 175 ml vin alb, , 100 g zahar candel,, zeama de lamaie,, 50g nuci,, 1 lingurita scortisoara pisata.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Gutuile se taie in doua se scot samburii, apoi se taie bucatele.

Se pun intr-un vas, se toarna peste ele vinul si zaharul si se fierb 30 minute.

Se zdrobesc gutuile si se face din ele un piure, adaugand zeama in care au fiert si zeama de lamaie.

Nucile macinate se amesteca cu piureul de gutui si scortisoara.

Musul de gutui se serveste cu inghetata de vanilie, la clatite sau cu branza de vaci amestecata cu iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mus de gutui cu nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de caise cu branza de vaci si merisoare

Crema de caise cu branza de vaci si merisoare

Caisele se spala , se scot samburii si api se taie cubulete. Se paseaza caisele si se obtine un

2 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Pricomigdale

Pricomigdale

Se bat albusurile bine de tot pana ce devin tari. Se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare

1 vot    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg gutui (3 gutui mari),
  • 175 ml vin alb
  • 100 g zahar candel,
  • zeama de lamaie,
  • 50g nuci,
  • 1 lingurita scortisoara pisata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Fursecuri fragede cu nucă de cocos