Musaca

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Musaca

Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • 300 gr carne tocata de vita
  • 1 piept de pui
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • jumatate de gogosar
  • jumatate de cana cu pasta de rosii de casa
  • jumatate legatura de marar
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua
  • 150 gr de cascaval
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja si ii spalam.

Ii punem la fiert cu un praf de sare si o lingurita de unt.

Ii fierbem doar pe 3 sferturi si nu de tot ca sa nu se farame.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Morcovul il curatam,il spalam si il taiem cubulete micute.

Gogosarul il taiem bucatele mici.

Pieptul de pui il spalam si il facem cubulete mici.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Punem ceapa si morcovul la inmuiat 2-3 minute.

Adaugam carnea tocata,apoi bucatile de pui.

Punem si cativa stropi de apa,pentru a se face mai binisor carnita.

Lasam la foc potrivit,pana scade lichidul.

La urma punem pasta de rosii si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Mai lasam putin umplutura,apoi tragem tigaia deoparte.

Lasam putin sa se racoreasca ,apoi punem 1 ou si mararul tocat marunt.

Cartofii dupa ce au fiert,ii scurgem de apa,apoi ii lasam sa se racesca.

Dupa ce s-au racorit,atat cat sa ii suportam in mana,ii taiem felii pe rotund.

Luam un vas yena si il ungem cu unt.

Asezam un strat de felii de cartofi,apoi stratul de carne si iar un strat de cartofi.

Cascavalul il dam pe razatorea cu ochiuri mari.

Oul ramas il batem spuma si il amestecam cu cascavalul.

Tot acest amestec il repartizam deasupra ultimului strat de cartofi.

Dam vasul in cuptor si il aprindem.

Reglam o temperatura potrivita si lasam musacaua in cuptor pana se rumeneste frumos deasupra,maxim 50 de minute dureaza.

Cand e gata o scoatem si servim,cat dorim,ca buna mai este!!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise