Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare.
Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand s-au fiert cartofii, se scurg de apa si se fac piure.
Intre timp, calim ceapa in putin ulei incins, se adauga si carnea si se prajesc bine toate. Se condimenteaza, iar cand este gata, se da de pe foc, se adauga 1 ou pentru a lega compozitia si se amesteca bine. Puteti adauga si ciuperci in compozitia de carne, daca va plac.
Se incalzeste cuptorul.
Intr-o tava unsa cu putin ulei, intindem un strat de cartofi, unul de carne si inca un strat de cartofi. Separat, intr-un castronel se bate un ou, care se amesteca bine cu smantana si laptele si se apoi toarna peste musaca. Radem cascavalul si dam tava la cuptorul incins cam 40 de minute, la foc mediu, pana capata o crusta aurie spre maroniu deschis.
Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume, castraveti murati sau salata de sfecla rosie.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/12/musaca-6.html

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii