Musaca

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare.

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie
Musaca

Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • 1 ceapa mare
  • 500 g carne tocata de porc
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri lapte
  • cascaval ras dupa gust

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand s-au fiert cartofii, se scurg de apa si se fac piure.

Intre timp, calim ceapa in putin ulei incins, se adauga si carnea si se prajesc bine toate. Se condimenteaza, iar cand este gata, se da de pe foc, se adauga 1 ou pentru a lega compozitia si se amesteca bine. Puteti adauga si ciuperci in compozitia de carne, daca va plac.

Se incalzeste cuptorul.

Intr-o tava unsa cu putin ulei, intindem un strat de cartofi, unul de carne si inca un strat de cartofi. Separat, intr-un castronel se bate un ou, care se amesteca bine cu smantana si laptele si se apoi toarna peste musaca. Radem cascavalul si dam tava la cuptorul incins cam 40 de minute, la foc mediu, pana capata o crusta aurie spre maroniu deschis.

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume, castraveti murati sau salata de sfecla rosie.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/12/musaca-6.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise