autor:

» » Mancaruri cu carne

MUSACA

Autor: IARINA (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IARINA (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Ingrediente
2 vinete, 4 cartofi, 500 g carne tocata de vita, 7 rosii, 5 catei de usturoi, o ceapa, dafin, cimbru, nucsoara, scortisoara, 1 pahar vin alb, sare, piper, de masline, parmezan ras, pesmet, , Sos alb:, , 100 g unt, 4 linguri faina, 1 litru lapte, zeama de la o lamaie, un pahar parmezan ras, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Vinetele si cartofii se taie rondele si se prajesc in ulei de masline, separat, pana devin aurii, apoi se scurge aseaza pe prosoape de hartie.Se caleste carnea tocata se adauga ceapa tocata fin si usturoiul zdrobit. Se toarna vinul si condimentele, se fierb pana scad la jumatate, se adauga apoi rosiile taiate cubuti si se lasa pe foc 15 minute.
Se prepara sosul alb: se topeste untul si se adauga treptat faina amestecand continuu. Se toarna laptele treptat zeama de lamaie. Se omogenizeaza bine cu galbenusurile frecate in prealabil, se adauga parmezanul ras. Toata compozitia se tine pe foc cateva minute, se potriveste la gust de sare, piper, cand este gata se lasa sa se raceasca.

Intr-o tava se presara pesmet dupa care se asaza un strat de vinete apoi un strat de cartofi un strat de carne si un strat de sos alb repetand operatia pana la epuizarea ingredientelor deasupra punandu-se sos alb. Se presara deasupra pesmet si parmezan ras, se da vasul la cuptor 45 de minute, pana parmezanul capata o culoare aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSACA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca gratinata cu sos si cascaval

Musaca gratinata cu sos si cascaval

Pentru inceput, curatam ceapa, o taiem marunt si o calim cateva minute cu putina sare in 2-3 linguri

0 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete pentru musaca

Vinete pentru musaca

Spal vinetele, le tai felii subtiri in lungime, presar cu sare si le las cateva ore. Le spal, le

8 voturi    7 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 4 cartofi
  • 500 g carne tocata de vita
  • 7 rosii
  • 5 catei de usturoi
  • o ceapa
  • dafin
  • cimbru
  • nucsoara
  • scortisoara
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper, de masline
  • parmezan ras
  • pesmet
  • Sos alb:
  • 100 g unt
  • 4 linguri faina
  • 1 litru lapte
  • zeama de la o lamaie
  • un pahar parmezan ras
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Zdrente de cartofi cu sos de smantana si carne