autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

MUSACA

Autor: IARINA (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IARINA (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Ingrediente
2 vinete, 4 cartofi, 500 g carne tocata de vita, 7 rosii, 5 catei de usturoi, o ceapa, dafin, cimbru, nucsoara, scortisoara, 1 pahar vin alb, sare, piper, de masline, parmezan ras, pesmet, , Sos alb:, , 100 g unt, 4 linguri faina, 1 litru lapte, zeama de la o lamaie, un pahar parmezan ras, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Vinetele si cartofii se taie rondele si se prajesc in ulei de masline, separat, pana devin aurii, apoi se scurge aseaza pe prosoape de hartie.Se caleste carnea tocata se adauga ceapa tocata fin si usturoiul zdrobit. Se toarna vinul si condimentele, se fierb pana scad la jumatate, se adauga apoi rosiile taiate cubuti si se lasa pe foc 15 minute.
Se prepara sosul alb: se topeste untul si se adauga treptat faina amestecand continuu. Se toarna laptele treptat zeama de lamaie. Se omogenizeaza bine cu galbenusurile frecate in prealabil, se adauga parmezanul ras. Toata compozitia se tine pe foc cateva minute, se potriveste la gust de sare, piper, cand este gata se lasa sa se raceasca.

Intr-o tava se presara pesmet dupa care se asaza un strat de vinete apoi un strat de cartofi un strat de carne si un strat de sos alb repetand operatia pana la epuizarea ingredientelor deasupra punandu-se sos alb. Se presara deasupra pesmet si parmezan ras, se da vasul la cuptor 45 de minute, pana parmezanul capata o culoare aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSACA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Cartofii ii fierbem in coaja. Dupa ce s-au fiert ii lasam la racit, iar in timpul acesta noi preparam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam

10 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 4 cartofi
  • 500 g carne tocata de vita
  • 7 rosii
  • 5 catei de usturoi
  • o ceapa
  • dafin
  • cimbru
  • nucsoara
  • scortisoara
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper, de masline
  • parmezan ras
  • pesmet
  • Sos alb:
  • 100 g unt
  • 4 linguri faina
  • 1 litru lapte
  • zeama de la o lamaie
  • un pahar parmezan ras
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cordon Bleu