autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

MUSACA

Autor: IARINA (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IARINA (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Ingrediente
2 vinete, 4 cartofi, 500 g carne tocata de vita, 7 rosii, 5 catei de usturoi, o ceapa, dafin, cimbru, nucsoara, scortisoara, 1 pahar vin alb, sare, piper, de masline, parmezan ras, pesmet, , Sos alb:, , 100 g unt, 4 linguri faina, 1 litru lapte, zeama de la o lamaie, un pahar parmezan ras, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Vinetele si cartofii se taie rondele si se prajesc in ulei de masline, separat, pana devin aurii, apoi se scurge aseaza pe prosoape de hartie.Se caleste carnea tocata se adauga ceapa tocata fin si usturoiul zdrobit. Se toarna vinul si condimentele, se fierb pana scad la jumatate, se adauga apoi rosiile taiate cubuti si se lasa pe foc 15 minute.
Se prepara sosul alb: se topeste untul si se adauga treptat faina amestecand continuu. Se toarna laptele treptat zeama de lamaie. Se omogenizeaza bine cu galbenusurile frecate in prealabil, se adauga parmezanul ras. Toata compozitia se tine pe foc cateva minute, se potriveste la gust de sare, piper, cand este gata se lasa sa se raceasca.

Intr-o tava se presara pesmet dupa care se asaza un strat de vinete apoi un strat de cartofi un strat de carne si un strat de sos alb repetand operatia pana la epuizarea ingredientelor deasupra punandu-se sos alb. Se presara deasupra pesmet si parmezan ras, se da vasul la cuptor 45 de minute, pana parmezanul capata o culoare aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSACA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi,cu carne de pui

Musaca de cartofi,cu carne de pui

Se calesc, impreuna,carnea tocata,ceapa tocata marunt si bulionul,in putin ulei,timp de 10-15 min.Se

19 voturi    11 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Musaca din cartofi si vinete prajite

Musaca din cartofi si vinete prajite

Dupa ce am taiat rondele si cartofii si vinetele le prajim pe rand in ulei incins de palmier. Scoatem

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 4 cartofi
  • 500 g carne tocata de vita
  • 7 rosii
  • 5 catei de usturoi
  • o ceapa
  • dafin
  • cimbru
  • nucsoara
  • scortisoara
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper, de masline
  • parmezan ras
  • pesmet
  • Sos alb:
  • 100 g unt
  • 4 linguri faina
  • 1 litru lapte
  • zeama de la o lamaie
  • un pahar parmezan ras
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pulpa de Vita cu legume la cuptor